Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik skal det bli tøffere å spionere på Norge

- Skal gjøre det vanskeligere for utenlandske stormakter.

 - TRYGGERE:  Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) ønsker tryggere håndtering. Foto: NTB Scanpix.
- TRYGGERE: Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) ønsker tryggere håndtering. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Denne uka vil den norske regjeringen ta i bruk et nytt krypteringssystem for å beskytte seg mot overvåking.

Justisminister Anders Anundsen understreker at det ikke er kommet bekreftede meldinger om spionasje av den norske regjeringen, men bekrefter overfor NRK at et nytt krypteringssystem er på plass fra denne uka.

- Tryggere håndtert Systemet skal gjøre det vanskeligere for utenlandske makter å få kjennskap til hva norske politikere snakker om.

- Det gjelder ikke minst statsrådene, for å sikre oss om at den informasjonen vi gir oss imellom, blir tryggere håndtert, sier Anundsen.

USA skal ha avlyttet flere land, og forholdet til Tyskland er satt på prøve etter avsløringer om at statsminister Angela Merkel angivelig er blitt overvåket i lang tid.

Dagbladet-avsløring Dagbladet har tidligere avslørt at dokumenter fra Edward Snowden viser at også norske mål skal være overvåket.

Hvem som skal være rammet, er imidlertid ikke kjent.

- Fra norsk side er det et prinsipielt utgangspunkt om at vi ikke overvåker allierte, sier Anundsen.

Justisdepartementet opplyste søndag til NTB at de løpende vurderer nye møter med amerikanske myndigheter om overvåkingssaken.

(NTB/Dagbladet)

 - NYE AVSLØRINGER:  Dagbladet møtte Guardian-journalist Glenn Greenwald i Rio de Janeiro. Foto: Arne Halvorsen / Dagbladet
- NYE AVSLØRINGER: Dagbladet møtte Guardian-journalist Glenn Greenwald i Rio de Janeiro. Foto: Arne Halvorsen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling