Slik skal Frp forholde seg til media

Les hele eposten her:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til Fremskrittspartiets listekandidater ved valget 2007:  

Hei alle sammen.

Når det nå går mot valgkamp ønsker vi å komme med noen tips og avklaringer knyttet til hvordan dere som listekandidater bør opptre i forhold til media.

Den senere tid har vi opplevd at utspill fra lokale FrP-representanter har blitt plukket opp av riksmedier. Dette har også vært på saker som ikke er i tråd med partiets politikk, og oppslagene har fått helt andre dimensjoner enn hva som var forventet når utspillet fant sted. Dette vil naturlig nok være forstyrrende for den valgkamp partiet forsøker å legge opp til, derfor bør vi være varsomme med hva vi setter på trykk.

Dere kan gjerne etablere rutiner for hvem som skal skrive i mediene lokalt, hvem som skriver om hvilke saker, og hvem som eventuelt får som oppgave å lese innleggene før de kommer på trykk. Skriv gjerne utkast til innlegg når du er opprørt, men send det aldri før du eller andre har lest gjennom innlegget i en roligere sinnsstemning. Det er sjelden angrefrist på politiske innlegg. Det samme gjelder for blogger og annen direkte kommunikasjon.

Dersom du er menig listekandidat gjør du lurt i å kontakte ordførerkandidaten eller formannen før du sender et leserbrev til media, slik at dette kan koordineres med andre listekandidaters aktiviteter. Selv om du kun signerer et leserbrev med eget navn vil det fort kunne bli fremstilt som om uttalelsen kommer fra FrP. "Dette er bare min private mening", hjelper lite når VG eller andre har brukt en helside på noe du har sagt eller skrevet. Ett søk på Google vil raskt vise at du er kandidat for FrP.

Dersom det skulle skje at vi gjør feil i forhold til dette, og dere aner at det kan få konsekvenser på regionalt eller nasjonalt nivå, bør dere umiddelbart informere partiets valgkampsentral. Det samme gjelder om det skjer uheldig episoder på stands eller andre steder som kan medføre negative presseoppslag.

Valgkampsentralens alarmnummer er:

Telefonen er bemannet kl. 08-23 på hverdager og kl. 09-22, på lørdag og søndag.

Media på nett

I disse tider begynner henvendelsene fra ulike medier å ta seg opp med oppfordringer om å melde seg på blogger, videoappeller og interaktive diskusjonsfora. Senest i for to dager siden meldte NRK seg på med å lansere NRK Torget. Vi ønsker i denne anledning å presisere noen punkter.

• Lokallagenes første prioritet bør og skal være vedlikehold av sine egne nettsider.

• Etter dette bør lokallagene selv vurdere hva de har ressurser til å følge opp på en skikkelig måte. Det er ingen god ide å melde seg på mange blogger uten å følge dem opp. Det er heller ingen plikt å være med på nettmedier.

• Fremskrittspartiet sentralt har ikke anbefalt noen spesielle media.

• Media som publiserer elektronisk materiale fra lokallaget ditt har rett å gjengi artikler, leserbrev og blogger i sin papirutgave/eter og på nett. Det betyr at alt du skriver må sjekkes og dobbelsjekkes slik at det også tåler å stå på avisens førsteside.

• Media kan ta utgangspunkt i materiale publisert og lage artikler ut av dette. Det betyr at du må være sikker på at du ikke kan misforstås, slik at mediet kan koke sammen en artikkel om noe du ikke egentlig mener.

• Bruk fornuft! Veien fra en blogg til negative oppslag er kortere enn du tror. Lag rutine og sjekk saker med en partikollega før de legges ut på bloggen.

• Fremskrittspartiet har skrevet under på en erklæring om en inkluderende valgkamp. Les erklæringen på våre intranettet sider og følg retningslinjene.

• Betrakt bloggsider som avisenes nettsider. Ikke skriv noe på bloggen du ikke er 100 % sikker på at like gjerne kunne stått på avisens nettsider.

Lykke til i valgkampen!