Slik skal Golden & co kuppe Alliansen

Komikerne Johan Golden, Espen Thoresen, Markus Gaupås Johansen og Sturle Vik Pedersen ble ført opp på det høyreekstreme partiet Alliansens valgliste. Nå slår de tilbake.

- EN SKANDALE: Komikerne med krass kritikk mot Hans Lysglimt Johansen. Video: Marie Røssland / Dagbladet TV. Vis mer

Alliansen-leder Hans Jørgen Lysglimt Johansen førte en rekke kjente mennesker opp på partiets valgliste til høstens kommunevalg. Det er fullt lovlig å gjøre, men det er mulig å reservere seg hvis man ikke ønsker å representere partiet.

Komikerne Johan Golden, Markus Gaupås Johansen og Sturle Vik Pedersen reserverte seg ikke, i stedet ønsker de å slå tilbake med en skitten valgkamp full av personangrep.

- Det går et spøkelse gjennom Alliansen – komikernes spøkelse. Våren 2019 førte leder i Alliansen , av en eller annen grunn, oss opp på partiets valglister til årets kommunevalg i Oslo. Vi visste ikke at det var mulig å føre opp uskyldige sivile, men sånn er visstnok demokratiet. Og er det noen som har respekt for demokratiet, så er det oss, skrev de tre i en pressemelding tidligere i uka.

RASENDE: Johan Golden forklarer til Dagbladet TV hvorfor han reagerer som han gjør. VIDEO: Marie Røssland Vis mer

I dag klokka 11.00 holdt komikerne en pressekonferanse der annonserete planene.

Holocaustfornekter

Hans Jørgen Lysglimt Johansen er kjent for offentligheten gjennom en rekke kontroversielle og hatefulle ytringer. Han er holocaustfornekter, antisemitt og tatt til orde for at dagens toppolitikere må stilles for retten på Akershus festning for landssvik.

Han har også på Twitter oppfordret til statskupp i Sverige:

«Vi foreslår at statskuppet gjennomføres ved å gjøre eksisterende sentral statsinfrastruktur i Stockholm ikke-fungerende. Gjennom at de fysiske bygningene gjøres ikke-fungerende for en viss periode. At kommando flyttes over til politi, forsvar og brann sine infrastrukturer».

Det vakte stor oppmerksomhet tidligere i vår da Alliansen og Stopp islamiseringen av Norge ble invitert til å ha stand under Arendalsuka. Arbeiderpartiet truet med å boikotte arrangementet hvis invitasjonen ble stående ved lag, men den ble trukket tilbake etter kort tid.

FORSØKT REKRUTTERT: Sebastian (17) ble satt ut da den politiske lederen kalte ham et "prakteksemplar av den ariske rase". Video: Christian Roth Christensen Vis mer

Drar til Arendal

Hans Jørgen Lysglimt Johansen varslet overfor Dagbladet tidligere i uka at han kommer til å dra til Arendal uansett.

- Jaja, klart jeg kommer. Vi skal gjøre mye ut av oss, det er helt sikkert. Vi har klart å sette demokratiet og ytringsfrihet i Norge på spissen. Det er en debatt vi må ta videre, også på Arendalsuka, sa Lysglimt Johansen.

Lysglimt Johansen er ikke mulig å kaste som Alliansen-leder. Som han sa til Dagbladet tidligere i uka, «jeg er partiet, partiet det er meg».