Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik skal han gjenreise partiet

Det nye Høyre skal bli like flink som SV til å se morgendagens samfunnsproblemer, og like flink som Ap til å utrede dem. I dag får Jan Petersen oppskriften på hvordan han skal lede partiet ut av skyggenes dal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Et partis fremste produkt er å skape politikk. Vi må vise at vi har svar på tidas problemer og skape interesse for våre løsninger, sier leder av partiets strategiutvalg, Frode Helgerud. Han presenterer sin innstilling for Høyres arbeidsutvalg i dag. # - Vi må i mindre grad vente på utspill fra andre partier og fra byråkratiet, men ta initativet, være i forkant og legge premissene for debatten. Har vi gode saker, blir pressen interessert. Slik kan vi lettere også få politikken i vår retning, sier Helgerud.

Strategiutvalget foreslår at partiet nedsetter seks utvalg som skal utforme en politikk på seks definerte områder. Partiledelsen skal ikke involveres direkte. Derimot ønsker man å knytte til seg uavhengige forskningsmiljøer for å øke tilliten til faktagrunnlaget.

Temaene er:

  • Konsekvensene av internasjonaliseringen og globaliseringen i økonomi og politikk. Et eksempel er hvordan skattesystemet skal utformes slik at kapitalen ikke flykter til utlandet.
  • Hvordan skal partiet møte utfordringene i det flerkulturelle, flerreligiøse og multietniske samfunnet?
  • Velferd og valgfrihet: Er det plass til større valgfrihet og variasjon i den velferd samfunnet tilbyr enkeltmennesket?
  • Nye kriminelle og sikkerhetsmessige utfordringer (etter Murens fall og Lund-kommisjonen). Hvordan skal samfunnet sikre seg mot nye sikkerhetstrusler og nye former for kriminalitet?
  • Hvilke utfordringer stiller ny teknologi til utdanningssektoren?
  • Hvordan skal partiet bidra til å sikre det sivile samfunn som blir stadig mer klemt mellom en voksende offentlig sektor og esende multinasjonale selskaper?

Personlige møter

For å styrke kontakten, lojaliteten og tryggheten internt i partiorganisasjonen blir lederen anbefalt å gjennomføre personlige møter med hver enkelt fylkesleder hvert år. Tilsvarende skal hver fylkesleder gjennomføre liknende møter med lokallagslederne. Utspill fra partiledelsen skal i større grad følges opp lokalt, og omvendt.

KOMMENTAR

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!