Slik skal han rydde i Nav

Torbjørn Røe Isaksen fikk Nav-skandalen i fanget som nyslått arbeidsminister. Han tror regelverket kan ha vært praktisert feil også på andre områder.

RYDDEPLAN: Torbjørn Røe Isaksen har nettopp flyttet inn på kontoret i Arbeidsdepartementet. Første prioritet er å rydde opp etter Nav-skandalen og sørge for at alle berørte får hjelp, sier han. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
RYDDEPLAN: Torbjørn Røe Isaksen har nettopp flyttet inn på kontoret i Arbeidsdepartementet. Første prioritet er å rydde opp etter Nav-skandalen og sørge for at alle berørte får hjelp, sier han. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dette eksklusive intervjuet med Dagbladet lanserer Høyre-statsråden ti konkrete tiltak for å rydde opp i det han beskriver som «en av de mest alvorlige sakene i norsk forvaltning noensinne».

- Den har rammet mange enkeltmennesker og familier. Derfor er det helt riktig og nødvendig at regjeringen har kommet med en uforbeholden unnskyldning på vegne av det offentlige, sier Torbjørn Røe Isaksen.

- Første prioritet blir å sikre at alle berørte får den hjelpen de trenger. Det innebærer å betale ut penger til dem som urettmessig er trukket i ytelser samt få på plass ordningen med fri rettshjelp og en ny klagenemnd for de berørte.

Røe Isaksen beskriver kjernen i saken på følgende måte: Folk har havnet i fengsel, som ikke skulle være der.

- Det er det som gjør den så alvorlig og så annerledes enn andre EØS-saker som jeg har jobbet med som statsråd, sier den tidligere kunnskaps- og næringsministeren.

Han velger å poengtere at Nav ufortrødent skal fortsette arbeidet med å avsløre trygdesvindel:

- Men det er uhyre viktig at de som blir avslørt, blir tatt på riktig grunnlag, understreker han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer