Slik skal Høyre farge Norge blått

Skatteletter opp mot 25 milliarder, åpne for private i helsevesenet, kommunesammenslåing og legge ned fylkeskommunene.

BLÅ-NORGE: Høyre-nestleder Bent Høie har ledet partiets arbeid med nytt program. I dag la han frem resultatet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BLÅ-NORGE: Høyre-nestleder Bent Høie har ledet partiets arbeid med nytt program. I dag la han frem resultatet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Høyre-nestleder Bent Høie la i dag fram forslag til nytt program, et stortingsvalgprogram som skal sikre partiets inntog i regjeringskontorene etter valget neste høst.

Programmet er stablet opp på fire grunnpilarer, og ble presentert med flere stikk til de rødgrønne, som fikk tyn for lange helsekøer og en manglende skolesatsing på læreren.

Høyre vil slippe «alle gode krefter til» i helsevesenet, og partiet vil trumfe den rødgrønne regjeringen, som ifølge Linda Helleland «har brukt penger på alt annet enn læreren» i sin skolepolitikk.

Vil slå sammen kommuner Den mest omfattende reformen Høyre vil gjennomføre, er imidlertid å tegne kommunekartet på nytt. Fylkeskommunene skal legges ned, fylkesmenn og direktorater skal holde fingrene av fatet, og makten skal overføres til kommunene.

Men mer makt til kommunen vil også få betydning for kommunenes størrelse, sa Bent Høie og Linda Helleland, henholdsvis leder og nestleder i programkomiteen.

- Det viktigste er mer robuste tjenesteleveranser, og at kommunen kan levere tjenester med bedre kvalitet, sa Helleland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer