Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik skal jeg bli president:

I et hemmelig dokument avslører Rudolph Giuliani sine svakheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere borgermesteren i New York lister selv opp hvilke personlige blemmer som kan bli brukt mot ham i en eventuell valgkamp:


• Hans private konsulentfirma som omsetter for mange millioner årlig.

• Hans nære vennskap med Bernard Kerik, tidligere sikkerhetsminister i USA, som måtte trekke seg etter at han innrømte å ha hatt en ulovlig innvandrer som barnepike.

• Sin ekteskapelige historie, blant annet skilsmissen fra den forrige og andre kona Donna Hanover.

Hemmelig

Det 140 siders detaljerte dokumentet for hvordan den tidligere borgermesteren i New York skal bli republikanernes presidentkandidat i USA var neppe ment for offentligheten.

I strategiplanen, som på mystisk vis kom pressen i hende i går, røper Giuliani også hvordan han håper å skaffe til veie over 600 millioner kroner for å drive valgkamp.

Den lille notatboka inneholder store ord. Rudolph Giuliani har ikke engang offentliggjort at han faktisk har planer om å satse som presidentkandidat, men om det levner notatene liten tvil.

LANSERER SEG SELV: Tidligere borgermester i New York, Rudolph Giulilani, beskriver i et hemmelig dokument hvordan han skal kjøre valgkamp for å bli USAS neste president. Men han har ennå ikke bekreftet at han er kandidat... Foto: SCANPIX/AP
LANSERER SEG SELV: Tidligere borgermester i New York, Rudolph Giulilani, beskriver i et hemmelig dokument hvordan han skal kjøre valgkamp for å bli USAS neste president. Men han har ennå ikke bekreftet at han er kandidat... Foto: SCANPIX/AP Vis mer

En annen pinlighet er at notatene beskriver en rekke kjente og rike amerikanere som kan tenkes å bidra økonomisk til Giulianis valgkamp: Lew Eisenberg, Larry Bathgate og FedEx sjefen Fred Smith.

Den antatteabben er bare at alle disse allerede har gitt sin støtte til senator John McCain, som er Giulianis argeste konkurrent som republikanernes presidentkandidat.

Styrt lekkasje

Hvordan strategidokumentet havnet i hendene på en av journalistene til New York Daily News er fortsatt et åpent spørsmål. Noen hevder notatboka ble etterlatt på et hotellrom av en av Giulianis støttespillere. Dette avviser de selv på det sterkeste.

- Jeg fikk den av julenissens hjelpere, sier journalist Ben Smith.

Disse hjelperne er sannsynligvis kilder som støtter Giulianis motstandere. Uansett - notatene levner liten tvil om at den tidligere borgermesteren drømmer om å bli president.

Rudolph Giuliani ble en av USAs store helter etter terroraksjonen mot Twin Towers 11. september 2001, og har fortsatt mange fans. De siste meningsmålingene fra Iowa og New Hampshire viser at Giulianis popularitet er stigende.

- Det er et begrenset antall bra folk der ute, sier en av republikanernes strateger Rich Galen, som mener Giulianis innsats etter 11. september fortsatt sitter som spikret i amerikanernes hukommelse.

HELT: Borgermester Rudolph Giuliani ble en av de store store heltene etter 11. september i New York. Her viser han Kofi Annan rundt på Twin Towers tomta.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!