Hele Aps stortingsgruppe sendes nordover

Slik skal Jonas gjenvinne Nord-Norge

Med aktiv stat vil Jonas Gahr Støre skape nye arbeidsplasser og vekst i nord. Han lover også satsing på desentralisert høyere utdanning, bedre samferdsel og økt samarbeid med nabolandet Russland.

PÅ TOKT: Ap-leder Jonas Gahr Støre besøker denne uka små og store steder i Troms og Finnmark for å få innspill til Aps nye prorgram. Hele Aps stortingsgrupper tråler det nye storfylket onsdag, for så å samles i Tromsø torsdag. Ap skal gjenreise seg i nord etter det elendige kommunevalget, lover Støre. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
PÅ TOKT: Ap-leder Jonas Gahr Støre besøker denne uka små og store steder i Troms og Finnmark for å få innspill til Aps nye prorgram. Hele Aps stortingsgrupper tråler det nye storfylket onsdag, for så å samles i Tromsø torsdag. Ap skal gjenreise seg i nord etter det elendige kommunevalget, lover Støre. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

HARSTAD/KVÆFJORD (DAGBLADET): På valgnatta i fjor høst, da Ap fikk 24, 3 prosent, sa Støre at noe av det som smertet mest, var den kraftige tilbakegangen i Nord-Norge. Han lovet at Ap skal bli igjen skal bli det ledende partiet i nord.

- Nå endte Ap som det ledende partiet i Nord-Norge til tross for stor tilbakegang. Ap’s politikere i nord har hatt høy tillit blant andre partier slik at vi har kommet i ledende posisjoner i kommuner og fylket.

«Hele partiet» på tur

- Men signalet er helt tydelig: Vi må utvikle en politikk som tydeligere svarer på folks utfordringer, bekymringer og drømmer. Det er bare hardt arbeid, nærvær og åpne kanaler som kan bidra til det, sier Støre til Dagbladet.

Støre, som leder arbeidet med nytt partiprogram, tar denne uka med seg hele Aps stortingsgruppe til den nordligste landsdelen.

- Andre partier har tatt med partigruppa til Berlin og Toscana. Jeg tenkte at hvis vi skal ta stortingsgruppa ut av Oslo, så drar vi et sted ut i landet. Alle stortingsrepresentantene er ute i Nordland, Troms og Finnmark onsdag, og så samles vi i Tromsø torsdag. Jeg bruker hele uka her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer