NY LEDELSE:  Arbeiderpartiets landsmøte ble avsluttet med den nye ledelsens pressekonferanse. Fra venstre: Trond Giske, Kjersti Stenseng, Jonas Gahr Støre og Hadia Tadjik. Foto: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET
NY LEDELSE: Arbeiderpartiets landsmøte ble avsluttet med den nye ledelsens pressekonferanse. Fra venstre: Trond Giske, Kjersti Stenseng, Jonas Gahr Støre og Hadia Tadjik. Foto: LARS EIVIND BONES/DAGBLADETVis mer

Slik skal Jonas og Ap vinne makta i 2017

Ap-landsmøtet ga marsjordre om å bygge allianser, vinne kommunevalget og sikre flest mulig Ap-ordførere. Ap-makt i Kommune-Norge er det beste grunnlaget for regjeringsmakt i 2017, er strategien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Våre folk må bygge samarbeid nå. Det nytter ikke å vente til valgnatta, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre da han oppsummerte landsmøtet i går ettermiddag.

Overfor Dagbladet utdyper han:

- Vi får nå et kommunevalg som mer enn før blir preget av konsekvensene av Høyre/Frp-regjeringens politikk. Det vi drøfter i Stortinget, merkes i kommunene, gjennom penger som ikke kommer, barnehager som ikke blir bygd, skoler som ikke blir rustet opp og ikke får lærere, gjennom mangler i eldreomsorg, rusomsorg og psykiatri. Dette vil være avgjørende spørsmål ved valget til høsten. Men det er også ett trinn i valget i 2017. Hvis vi ikke ønsker de effektene av regjeringens politikk som vi nå ser i lokalsamfunnene, bør vi endre mannskapet lokalt. Men forandringen kan først skje hvis vi også endrer mannskapet sentralt i 2017. Her er det en rekkefølge som er veldig viktig. De erfaringene vi gjør i lokalsamfunnene, kan vi først gjort noe med om vi får endret flertall i 2017, sier Støre.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn