(Dagbladet): Siden søndagens blodige sammenstøt i Xinjiang er nettsteder som Twitter og Facebook blitt stengt. Det samme har skjedd med telefon- og internettlinjer.
Søkeord som «Xinjiang» eller «uigur» tar nettbrukerne til sider med innhold som stemmer overens med den offisielle versjonen av virkeligheten.
Sammen med Iran ligger Kina i verdenstoppen når det gjelder internettsensur. Opprør over nettetHadde det ikke vært for Internett og Kinas 300 millioner internettbrukere hadde kanskje ikke opprøret i Xinjiang funnet sted i det hele tatt, skriver nyhetsmagasinet Time.
Foranledningen til demonstrasjonen i Urumqi var et masseslagsmål på en leketøysfabrikk tusenvis av mil sør for Xinjiang 10 dager tidligere. Statlig media rapporterte at to uigurer ble drept i urolighetene på fabrikken.
Men i dagene som fulgte ble det via Internett spredd bilder av flere uigur-lik, med hankinesere - de som tilhører det etniske flertallet - stående ved siden av med det triumferende V-tegnet i været.
Oppfordret til hevnPå YouTube ble det lagt ut video som angivelig viste hva som skjedde på fabrikken i Shaoguan i Guangdong-provinsen.På Uighurbiz.cn, et populært nettsted blant uigurer, ble det sendt ut et åpent brev der det ble oppfordret til å hevne fabrikkdrapene.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger