Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik skal mobbeofferet Karen bruke millionene

Har så langt fått fire millioner til «sitt livs ferie» etter mobbevideo på nettet. Nå avslører hun hva pengene skal brukes til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Karen Klein (68) arbeider som assistent på en skolebussrute i New York, men fikk livet snudd på hodet da en gjeng gutter mobbet henne på det groveste - og la ut video av det hele på YouTube.

Den ti minutter lange videoen, spekket med nedrige kommentarer til den eldre kvinnen, førte til at folk over hele verden fikk et innblikk i hva et offer for mobbing utsettes for.

- Jeg var sjokkert. Jeg kunne ikke forstå hva som skjedde, det var rein ondskap. Jeg prøvde å ignorere dem, men tro meg, de sluttet ikke, fortalte Karen til lokalavisa Rochester Democrat and Chronicle, da saken begynte å rulle.

Max Sidorov (25) fra Toronto i Canada så videoen av hetsen Karen ble utsatt for og følte at han måtte gjøre noe for den eldre kvinnen. Han startet en innsamlingsaksjon med mål om å få inn 5000 dollar, for å gi Karen «hennes livs ferie».

- Hun tjener langtfra nok (omlag 100 000 kroner i året) til å komme seg vekk fra søppelet hun er omgitt av. La oss gi henne noe hun aldri kommer til å glemme, hennes livs ferie, skrev Sidorov på nettstedet Indiegogo.

- Fortjener ikke pengene Men som mange har fått med seg nå, Max' innsamlingsaksjon gikk «viral» og snart åpnet folk over hele verden hjerte og lommeboka for å hjelpe Karen. I løpet av noen dager passerte innsamlingsaksjonen 500 000 dollar, og når dette skrives står 666 000 dollar klare til å bli sendt til Karens feriekonto.

Mens Karens feriekonto økte til en stadig mer absurd størrelse, manglet det ikke på kritiske stemmer på nettet som påpekte at Karen kanskje ikke hadde gjort seg fortjent til en sum som tilsvarer nære fire millioner kroner.

- Det er fundamentalt urettferdig. Karen «fortjener en ferie», står det som informasjon på innsamlingen. Selvsagt, alle fortjener en ferie, men hun fortjener definitivt ikke over en halv millioner dollar noe mer enn den siste Powerball-vinneren (amerikansk lotto, journ.anm.) som vant 640 millioner dollar. Eller foreldreløse barn, for den sakens skyld, skriver Adrian Chen, redaktør på bloggen Gawker.

Pensjonerer seg Karen Klein har nå møtt sin velgjører Max Sidorov og i et intervju med ABC forteller hun om hvordan det er å plutselig være fire millioner kroner rikere, som plaster for såret for å ha blitt mobbet.

- Jeg føler nesten at jeg ikke fortjener det, sier Karen i intervjuet du kan se øverst i denne saken, der hun bekrefter at hun ikke kommer til å høre på Adrian Chen og andre kritikere: Hun tar i mot pengene.

Og hun har også planen klar for hvordan pengene skal brukes.

- Jeg trenger nye tepper i huset, litt maling her og der. Så skal jeg betale alle regningene mine og pensjonere meg, sier 68-åringen. Opplysninger som ikke ble med i ABCs reportasje hjemme hos henne.

Penger til Downs-forskning Men hun er samtidig klar over at det finnes andre som er vanskeligere stilt enn henne selv.

- Jeg tenker at de burde sende donasjonene til andre folk som har større problemer enn meg.

Karen har åtte barnebarn, hvorav en av dem har Downs syndrom. Noen av pengene vil også bli donert til forskning som skal hjelpe barn med Downs til et bedre liv.

HJERTELIG: Karen Klein møter Max Sidorov for første gang, mannen som startet innsamlingen som gjorde henne til millionær.
HJERTELIG: Karen Klein møter Max Sidorov for første gang, mannen som startet innsamlingen som gjorde henne til millionær. Vis mer

- Jeg har et armbånd der det står Vær en «buddy» (kamerat), not a «bully» (bølle), sier Karen til Max Sidorov, som startet innsamlingen.

- Ja, hvis alle støttet hverandre og hadde empati i hjerte, ville ingenting av dette skjedd i utgangspunktet, svarer Max, før Karen legger til at 25-åringen fra Toronto er en veldig bra fyr.

MALING, NYE TEPPER OG PENSJONERING: Karen Klein avslørte hva hun skal bruke de fire millionene på i et intervju sammen med Max Sidorov. I tillegg til maling, tepper og at hun endelig kan pensjonere seg, tenker Karen å donere penger til forskning som kan gjøre livet bedre for barn med Downs.
MALING, NYE TEPPER OG PENSJONERING: Karen Klein avslørte hva hun skal bruke de fire millionene på i et intervju sammen med Max Sidorov. I tillegg til maling, tepper og at hun endelig kan pensjonere seg, tenker Karen å donere penger til forskning som kan gjøre livet bedre for barn med Downs. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media