PÅ BAKKEN: Også i morgen vil en betydelig mengde avganger bli kansellert. Norwegian jobber på spreng for å få så mange fly i lufta som mulig. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
PÅ BAKKEN: Også i morgen vil en betydelig mengde avganger bli kansellert. Norwegian jobber på spreng for å få så mange fly i lufta som mulig. Foto: Heiko Junge / NTB ScanpixVis mer

Slik skal Norwegian hente seg inn igjen

Må bemanne forlatte fly over hele Skandinavia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Sjekk statusen for alle Norwegian-avgangene på selskapets ruteinformasjonsside

(Dagbladet): Pilotstreiken i Norwegian er over etter elleve dager. Dermed kan 650 flygere og 800 kabinansatte gå tilbake på jobb - men det vil ikke si at alle avgangene umiddelbart kommer i gang igjen.

- Vi vil ikke være i normal trafikk igjen før i morgen, sier selskapets informasjonssjef Johan Bisgaard til Dagbladet.

Grønnere og grønnere Tidligere i kveld uttalte toppsjef Bjørn Kjos at trafikken vil være oppe igjen i morgen ettermiddag. Det gjenspeiles på Norwegians ruteinformasjonsside, der flertallet av avgangene før kl. 17.00 har status som kansellert, dvs. er rødmerket. Deretter blir lista grønnere, og torsdag er ingen kanselleringer oppført.

FORLATT: En rekke av Norwegians Boeing 737-800-maskiner har stått forlatt på Arlanda ved Stockholm siden streiken ble trappet opp for ei knapp uke siden. Nå blir de snart bemannet igjen. Foto: Johan Nilsson / NTB Scanpix
FORLATT: En rekke av Norwegians Boeing 737-800-maskiner har stått forlatt på Arlanda ved Stockholm siden streiken ble trappet opp for ei knapp uke siden. Nå blir de snart bemannet igjen. Foto: Johan Nilsson / NTB Scanpix Vis mer

Alle innenriksflyginger i Skandinavia - samt de fleste flygingene mellom de skandinaviske hovedstedene - har vært avlyst siden onsdag i forrige uke, da pilotstreiken ble kraftig trappet opp. Siden har flyene stått der de sto da de ble forlatt - og nå må de bemannes igjen. Det innebærer at mannskapene må ta seg fram til flymaskinene, enten det dreier seg om Bardufoss, Trondheim eller Stavanger.

- Crewene reiser med flygingene fra de store hovedbasene Oslo, Stockholm og København ut til de andre destinasjonene. Slik vil vi gradvis få bemannet flyene våre utover dagen, sier informasjonssjef Bisgaard.

I stadig endring Han anmoder alle kundene om å holde seg løpende oppdatert på ruteinformasjonssida - som han understreker er i stadig endring etter hvert som det såkalte flight operations-senteret på Fornebu får bekreftet eller avkreftet avganger.

- Den er dynamisk og oppdateres hele tida. Flight operations har hendene fulle med å få avgangene på plass, sier han.

Bisgaard understreker at alle som har bestilt billett, men som blir rammet av en kansellering, enten vil få pengene refundert eller bli booket om på en seinere avgang.

Norwegian opplyser i kveld at avgangene til Spania, Finland, Storbritannia, USA og Thailand uansett går som planlagt.