Slik skal «onkel Jonas» fjerne tidsklemma

- Jeg minnes ikke ettermiddager med matlaging, fotballtrening og leksehjelp som de beste stundene jeg har hatt med min kone, sier han.

NISTEHJELP: Mens foreldrene er opptatt med valgkamp i stua, trår Jonas Gahr Støre til med nistesmøring på kjøkkenet. Han lanserer også fem nye tiltak for å hjelpe småbarnsfamilier i tidsklemma. Foto: Kristian Ridder-Nilsen / Dagbladet
NISTEHJELP: Mens foreldrene er opptatt med valgkamp i stua, trår Jonas Gahr Støre til med nistesmøring på kjøkkenet. Han lanserer også fem nye tiltak for å hjelpe småbarnsfamilier i tidsklemma. Foto: Kristian Ridder-Nilsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet vil komme småbarnsfamilier til unnsetning.

- Jeg er bestefar til ett, snart to, små barn. Jeg ser hvordan småbarnslivet kommer med mye stress og knapphet på tid. Det ønsker Ap å gjøre noe med, forteller han til Dagbladet.

Støre er i full sving med å smøre nistepakke til partiansattes barn. Også i Norges største parti er kombinasjonen små barn og karriere en krevende balanseøvelse.

«Onkel Jonas» byr de fire barna på leverpostei og agurk på kneipbrød. I naborommet strever mammaer og pappaer i rådgiverkorpset med dokumentmapper og telefonsamtaler. Støre smiler.

- Tidene forandrer seg, og da må familiepolitikken også utvikles. Det er naturlig for Arbeiderpartiet å se etter måter fellesskapet kan bidra på for å hjelpe familier slik at de får en mer behagelig hverdag og mer kvalitetstid sammen, sier han.

Tidsklemmepakke

Støre og Ap lanserer herved fem punkter for å minske trykket på norske familier:

Et måltid på skolen som skal frigjøre tid fra nistesmøring.Bedre kvalitet i AKS/SFO som skal minske presset for å hente tidlig og for å fylle kveldene med aktiviteter.Rett til barnehage i nærområdet som skal lette på logistikken før og etter skole- og arbeidstid.En fritidsreform som legger trening og andre aktiviteter rett etter skoletid. - Det vil gi familien med ro rundt middag, utdyper Støre.Krav om leksebevisste skoler. - Det er viktig at ungene får lekser det er mulig å gjennomføre uten at foreldrene må bruke masse tid på å hjelpe og tørke tårer, sier Ap-lederen.

Innbakt i disse fem punktene ligger også midler til å betale trenere i idretten, enten det er snakk om ungdommer eller foreldre. Da tror Støre det kan bli lettere å ta treningen like etter skoletid, ikke i de hektiske timene etter middag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer