Slik skal Oslo få bukt med kriminaliteten

Fattigdomsproblemer, høy arbeidsledighet og mange ungdommer som dropper ut, tror ordfører Marianne Borgen må løses om kriminaliteten i Oslo øst skal ned.

STYRKER PÅ PLASS: Store politistyrker var på plass på Bjørndal i Oslo da de fikk melding om skudd i et garasjeanlegg. En mann er kritisk skadd. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STYRKER PÅ PLASS: Store politistyrker var på plass på Bjørndal i Oslo da de fikk melding om skudd i et garasjeanlegg. En mann er kritisk skadd. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det siste halve året har det vært en rekke skyteepisoder i hovedstaden. Natt til mandag skjedde det to nye skytehendelser, der en mann ble kritisk skadd og tre personer ble siktet for brudd på våpenloven. Fortsatt jakter politiet etter en eller flere gjerningspersoner, og mandag opplyste politiet at de tror at de som står bak hendelsene, er fra et kriminelt gjengmiljø.

Ordfører i Oslo, Marianne Borgen (SV), sier at det er en alvorlig situasjon at folk blir skutt på åpen gate i hovedstaden. Hun sier at politiet må gjøre sin del av jobben, men sier at også kommunen har en jobb å gjøre for å forebygge kriminalitet.

- Det at det skapes utrygghet og uro i områdene, må man ta på alvor. Det er klart at vi har mange levekårsutfordringer på østsiden av byen. Vi har store fattigdomsproblemer, høy arbeidsledighet og vi har ungdom som dropper ut av skolen. Vi må gjøre mer på det forebyggende arbeidet, sier Borgen til Dagbladet.

Ordføreren sier at politiet har ansvar for å holde hovedstaden trygg, men for å hindre at ungdommene blir en del av de kriminelle gjengene, må kommunen starte med tidlig innsats, der barn har gode barnehager, skoler og der de fanger opp barn som opplever vold og overgrep.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer