Slik skal partitoppene dolke Donald Trump i ryggen

Skal knuses av sine egne.

FØRSTE GANG SAMMEN: Donald Trump fikk i går offentlig støtte fra Chris Christie - som trolig sikter seg mot enten visepresidentembetet eller en ministerpost om Trump blir president.. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FØRSTE GANG SAMMEN: Donald Trump fikk i går offentlig støtte fra Chris Christie - som trolig sikter seg mot enten visepresidentembetet eller en ministerpost om Trump blir president.. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DALLAS / OSLO (Dagbladet): Donald. Og Trump.

To ord som de færreste amerikanere stiller seg nøytrale til. Til tross for en diskusjonsteknikk som kan minne om scener småbarnsforeldre ser rundt leggetid, utspill som for enkelte trolig vil minne både om hverdagsrasisme og trakassering, og minimalt med informasjon om hva slags politikk han faktisk vil føre, er Trump nå storfavoritt til å bli republikanernes presidentkandidat.

Nå har Det republikanske partiet fått nok. Mange vil mene partiet selv har skyld i at en til tider bisarr kandidat som realitystjernen og eiendomsmogulen Trump nå er manges favoritt til å bli verdens i egne øyne mektigste mann. Men toppene i partiet skal nå jobbe med å stikke sin egen lederkandidat i ryggen.

I en lengre artikkel i New York Times i dag framgår det nemlig at en rekke ledere i Det republikanske partiet jobber innstendig med hvordan de skal få tatt knekken på Donald Trump.

Drittpakker Et av de første forsøkene kom i stand i fjor høst. Da planla de durkdrevne partistrategene Alex Castellanos og Gail Gitcho å kontakte flere av partiets fremste donorer — blant dem casinomagnaten Sheldon Adelson og hedgefundsjefen Paul Singer, for å grunnlegge en ny såkalt Super PAC - en pengeinnsamlingsorganisasjon med et hovedmål: Å styrte Donald Trump. I et konfidensielt notat som New York Times har fått tilgang til skriver de to strategene:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer