Liket i Smutthullet

Slik skal politiet løse mysteriet med det ukjente liket

Krimteknikerne leter i detaljene etter spor som kan føre til at avdøde blir identifisert. Dagbladet fikk bli med på innsiden da politiet startet sitt møysommelige arbeid.

DETALJENE: Dagbladet fikk bli med politiets krimteknikere Trond Høydal og Espen Berger under obduksjonen av det ukjente liket som ble funnet i Smutthullet i Barentshavet. Hver minste detalj blir undersøkt, avfotografert og katalogisert i håp om at klær og eiendeler skal avslør spor som kan lede til en positiv identifisering av den avdøde. Video: Øistein Norum Monsen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Dagbladet): Lysstoffrørene skinner sitt harde lys over desinfiserte obduksjonsbord i børsta stål på avdelingen for klinisk patologi på Universitetssykehuset i Tromsø (UNN).

Krimtekniker Espen Berger er varsom i bevegelsene når han skyller den røde og svarte arbeidshansken under rent vann. Med fingrene klemmer han forsiktig på hansken og øynene finner blikket til kollegaen Trond Høydal når han kjenner at noe gir motstand.

Han legger hansken på obduksjonsbordet og henter en operasjonsaks. Forsiktig klipper politimannen opp hansken. Når han bretter stoffet til side, finner Berger det de håpet på. En menneskehånd. Med intakte fingeravtrykk.

Liket i trålen

Reketråleren M/S Remøy hadde vært til havs i en uke da kaptein Kjetil Ervik fikk beskjed fra mannskapet om at noe hadde fulgt med trålen opp fra Barentshavets bunn fjerde april. Ved første blikk kunne det virke som om noen gamle arbeidsklær hadde viklet seg inn i linene, men så ség sjokket inn. De oransje oljeklærne skjulte en død person.

Lukten avslørte at liket på dørken hadde vært under vann. Lenge. Klokka 10 meldte kaptein Ervik over radioen til politiet om det grusomme funnet. Tråleren som skulle vært på havet i tre uker til, avbrøt fisket og la kursen mot norskekysten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer