Slik skal politiet sikre eid-feiringen

Politiet opplyser at de kommer til å ha en økt tilstedeværelse under eid-feiringen søndag. Samtidig bevæpnes alle politifolk i Oslo for en tidsperiode.

TILTAK: Jan Eirik Thomassen ved Oslo Politidistrikt forteller om hvilke tiltak politiet har satt i gang. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
TILTAK: Jan Eirik Thomassen ved Oslo Politidistrikt forteller om hvilke tiltak politiet har satt i gang. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag ettermiddag kom meldingene om skudd avfyrt i en moské i Bærum. En person ble lettere skadet, og en lokal mann i 20-åra ble pågrepet på stedet. Noen timer seinere aksjonerte politiet mot gjerningsmannens bolig. Da bekreftet politiet overfor VG at mannen var siktet for drapsforsøk.

I 22-tida kom meldingen om at en død person hadde blitt funnet inne i boligen. Under en pressekonferanse klokka 23 bekrefter politiet at dette var en ung kvinne som var i en familierelasjon med gjerningsmannen. Det kommer også fram at mannen i tillegg nå er siktet for drap.

Politiet opplyser at de kommer til å ha en økt tilstedeværelse under eid-feiringen søndag.

- Dette er for at alle som feirer skal være så trygge som mulig, sa politiinspektør Jan Eirik Thomassen på pressekonferansen.

Eid-bønn

- Vi er svært bekymret for det som har skjedd. Vi vet foreløpig lite om gjerningspersonen og hvilke motiver vedkommende hadde, sa talsperson Ikhlaq Ahmad i Al-Noor Islamic Centre i Bærum lørdag kveld.

- Dette gir vonde assosiasjoner til 22. juli og til det som skjedde i New Zealand tidligere i år, legger han til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer