ANGREP: Åtte personer sitter tiltalt for å ha angrepet og såret en mann med machete og kniv på Ensjø Bingo i fjor. I aktors innledningsforedrag i Oslo tingrett, kom det fram at flere av de tiltalte skal ha tilhørighet til et nytt kriminelt nettverk som har tilhold i Oslo sentrum. Foto: Politiet.
ANGREP: Åtte personer sitter tiltalt for å ha angrepet og såret en mann med machete og kniv på Ensjø Bingo i fjor. I aktors innledningsforedrag i Oslo tingrett, kom det fram at flere av de tiltalte skal ha tilhørighet til et nytt kriminelt nettverk som har tilhold i Oslo sentrum. Foto: Politiet.Vis mer

Slik skal politiet stoppe de kriminelle gjengene

Samtidig som politimesteren i går måtte redegjøre for gjengkriminaliteten i Oslo, måtte flere tiltalte i Oslo-tingrett svare for machete-vold. Politiet knytter dem til et nå ukjent nettverk.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

I går måtte politimesteren i Oslo og i Øst, samt Kripos møte hos Riksadvokaten og redegjøre for deres samlede innsats mot gjengkriminaliteten i hovedstaden.

- Det ligger et tungt ansvar på politi og påtalemyndighetene her. Vi vil på ingen måte at det skal utvikle seg områder i vårt land hvor det er fritt fram for kriminalitet. Med erfaringer fra andre land er det viktig å dvele ved det, sa riksadvokat Tor Aksel Busch etter møtet.

Ifølge Busch er det bred enighet om at samordnet innsats mellom de ulike enhetene i Oslo politidistrikt er viktig for å bekjempe gjengkriminaliteten og at det er snakk om langsiktig arbeid. Under møtet var også enighet om at det må bekjempes med ulike strategier mot aktive bakmenn, ifølge Busch.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn