Slik skal psykisk lidende få lufte seg - på balkonger med gitter

- Gir et skremmende uttrykk, mener leder av kontrollkommisjon i Østfold.

- UHELDIG: - Det jeg har sagt til sykehuset, er at jeg prinsipielt ikke synes det er noe heldig å ha folk i bur, sier Kjerstin Daler, som leder en av tre kontrollkommisjoner for psykisk helsevern i Østfold. Foto: Privat
- UHELDIG: - Det jeg har sagt til sykehuset, er at jeg prinsipielt ikke synes det er noe heldig å ha folk i bur, sier Kjerstin Daler, som leder en av tre kontrollkommisjoner for psykisk helsevern i Østfold. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når nybygget til Sykehuset i Østfold er innflyttingsklart til våren, vil selv pasienter med svært alvorlige psykiske lidelser kunne lufte seg - uten medfølgende personale.

Fra rommene sine vil disse få direkte tilgang til spesielle balkonger som er utstyrt med jernsprinkler fra gulv til tak.

-Sikkerhet, sikkerhet, sikkerhet - Det vi har satt som et veldig sentralt innspill for byggeprosjektet, er sikkerhet, sikkerhet, sikkerhet og sikkerhet, sier viseadministrerende direktør ved Sykehuset i Østfold, Irene Dahl Andersen.

For verandaene beregnet for pasienter på skjermingsenhet har sykehusledelsen satt disse sikkerhetskravene:

- Vi kan ikke ha verandaer der folk kan klatre over, der folk kan falle ut eller der de kan stikke ut noe eller kaste noe, eller stikke ut hendene sine og ta bilder, sier Andersen. Hun legger til at dette har vært en utfordring for arkitekten.

- Skremmende Andersen forteller at de tre kontrollkommisjonene for psykisk helsevern i Østfold tidligere i høst var på befaring ved det nye sykehuset, og at de stilte spørsmål blant annet ved om det er god nok skjerming.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer