Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik skal Sanner redde bygda

Lover jobb til ungdom. 

HAR PLANEN KLAR: Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) kommer fredag med oppskriften på hvordan unge skal lokkes tilbake til bygda. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HAR PLANEN KLAR: Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) kommer fredag med oppskriften på hvordan unge skal lokkes tilbake til bygda. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere arbeidsplasser og færre reguleringer er noe av det statsråd Jan Tore Sanner (H) håper skal lokke utflyttet ungdom tilbake til bygda.

Regjeringen legger fram sin distriktsmelding fredag, og der vil det komme signaler om hvordan by og land skal utvikles i årene som kommer, skriver Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) i en sak gjengitt i Dagsavisen. Satsing på arbeidsplasser i hele landet er viktigste poenget i meldingen, sier kommunalminister Sanner.

- En reell utfordring i en del distriktskommuner er at det blir færre yrkesaktive bak hver pensjonist, slik at du får en skeiv demografi. Ungdom som har reist ut for å studere flytter ikke tilbake. Det skaper over tid en stor utfordring for distriktskommuner, forklarer Sanner.

Han understreker at fredagens melding peker ut en retning og tar for seg de lange linjene, mens andre varslede meldinger – havmeldingen, reiselivsmeldingen og industrimeldingen – vil inneholde mer konkrete forslag om hvordan næringene kan forbedres.

- Vi gjennomfører også forenklinger av utmarksforvaltningen, som betyr mye for arbeidsplasser i distriktene, sier kommunalministeren. Fortsatt arbeid med forenkling skal også hjelpe byene og bygdesentrene, blant annet med tanke på boligbygging, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling