Slik skal Stoltenberg vinne valget

Talte på AUFs sommerleir i dag.

VIL VINNE: Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) talte til AUF-ungdommen på Utøya, han fortalte hvordan Arbeiderpartiet skulle vinne valget. Han gav AUF-erne skryt for å være en av de viktigste pådriverne for mange store politiske saker.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
VIL VINNE: Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) talte til AUF-ungdommen på Utøya, han fortalte hvordan Arbeiderpartiet skulle vinne valget. Han gav AUF-erne skryt for å være en av de viktigste pådriverne for mange store politiske saker. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge statsminister og leder for Arbeiderpartiet, Jens Stoltenberg (Ap), er fellesskapsverdier, politiske saker og et klart regjeringsalternativ de stre hovedgrunnene for at de rødgrønne vil vinne stortingsvalget.

- Vi har de politiske verdiene fellesskap, solidaritet og rettferdighet. Det er trauste, solide verdier, sa han.

- Det er kanskje verdier som er blitt oppfattet som noe som tilhører gamle dager. Men er det noe finanskrisen har lært oss, er det at dette er moderne, sa han til de unge AUF-erne på Utøya.

Arbeid for alle
- Alle må være med. Verdibudskapet er en viktig del av vår valgkamp i 2009, sa han.

Han mener arbeid for alle blir en av de dominerende sakene den neste fireårsperioden. Det å holde høy sysselsetting er veldig krevende, veldig viktig og det kommer til å ta tid, sa han.

- Det er ikke bare viktig for de som får jobb, men det er også viktig i kampen om et mer rettferdig samfunn, for integreringen og flere andre viktige saker.

De andre politiske hovedsakene til Arbeiderpartiet er skole, utdanning og miljø.

Samarbeidsproblemer
Jens Stoltenberg trakk også fram samarbeidsproblemene på borgerlig side. Det klare regjeringsalternativet til de rødgrønne er et klart fortrinn i valgkampen, mener han.

- Vi går til valg på fortsatt flertallsregjering. I 2005 sa mange at det var helt urealistisk. Arbeiderpartiet var for arrogant til å samarbeide, Senterpartiet var for sta og SV hadde aldri sittet i regjering og var et opposisjonsparti.

- Men vi er stolte av at vi har et godt regjeringsalternativ. Vi har fire års erfaring med en god flertallsregjering, sa Stoltenberg.

Den verste fienden
Han sa videre at hovedpoenget ikke er å ta velgere fra andre partier, men å mobilisere sine egne velgere. Utfordringen og partiets verste fiende er ifølge Stoltenberg sofaen hjemme i stua.

- Vi må få folk opp av sofaen og inn i stemmelokalene, sa han til slutt.

Partiet virker optimistiske, og utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) fortalte til ungdommen på Utøya at drømmen var 40 prosent oppslutning.