Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik skal «Sveriges Fritzl» ha operert

Anklaget for å holdt kvinne i lydtett høysikkerhetsrom med 32 centimeter tykke betongdører i Skåne.

 SKAL HA BRUKT MASKER:  Politiet har offentliggjort bilder av maskene som en 38 år gammel mann er mistenkt for å ha brukt for å unngå å bli identifisert da han skal ha kidnappet en 38 år gammel kvinne i Sverige. Foto: Politiet i Sverige
SKAL HA BRUKT MASKER: Politiet har offentliggjort bilder av maskene som en 38 år gammel mann er mistenkt for å ha brukt for å unngå å bli identifisert da han skal ha kidnappet en 38 år gammel kvinne i Sverige. Foto: Politiet i Sverige Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 18. september i fjor overga en 38 år gammel svensk lege seg til politiet i Stockholm.

Mannen er nå tiltalt for grov voldtekt av en 38 år gammel kvinne, og for å ha ført henne ut av hovedstaden mot hennes egen vilje ved hjelp av en rullestol.

Dette etter å først ha dopet henne ned ved hjelp av jordbær fylt med flunitrazepam.

 SENG:  Her er bunkersen sett innenfra. Foto: Politiet i Sverige
SENG: Her er bunkersen sett innenfra. Foto: Politiet i Sverige Vis mer

- Han er mistenkt for å ha planlagt dette i flere år. Det foregår også en parallell etterforskning på om han har planlagt å ta flere ofre til fange, sa aktor Peter Claeson til Aftonbladet da rettsaken mot mannen startet mandag.

Lydtett rom på gården Ifølge påtalemyndighetene var målet en bunkerslignende leilighet - skjult under maskinrommet på gården hans i byen Kristianstad i Skåne.

Der skal han ha holdt kvinnen i en uke, før de sammen gikk inn på politistasjonen i Norrmalm der den siktede overga seg, skriver Aftonbladet.

Doble dører og kodelås Ifølge Aftonbladet skal legen ha begynt å bygge det lydtette rommet for omtrent fem år siden siden.

Avisa skriver at bunkersen har en inngang med flere doble dører sikret med både elektronisk kodelås og vanlige lås.

Veggene i leiligheten består av 32 centimeter med betong. Ellers skal leiligheten inneholde en seng, et skrivebord, et toalett og et kjøkken.

 MARKERTE JORDBÆR:  Ifølge Aftonbladet mener påtalemyndighetene at legen skal ha brukt jordbær fylt med flunitrazepam da han bortførte kvinnen. Foto: Politiet i Sverige
MARKERTE JORDBÆR: Ifølge Aftonbladet mener påtalemyndighetene at legen skal ha brukt jordbær fylt med flunitrazepam da han bortførte kvinnen. Foto: Politiet i Sverige Vis mer

- Selve formålet med rommet er å holde noen fanget over lengre tid, står det i etterforskningspapirene som Aftonbladet refererer til.

Brukte masker Politiet har også offentliggjort bilder av maskene som mannen er mistenkt for å ha brukt for å unngå å bli identifisert.

Under ferden fra hovedstaden skal han også ha injisert kvinnen med sovemiddel flere ganger, ifølge påtalemyndighetene.

Aftonbladet skriver at den anklagede har sagt seg skyldig i samtlige forhold, unntatt å ha voldtatt kvinnen.

Sammenlignes med Fritzl I påvente av dommen, sprer bildene av det 60 kvadratmeter store rommet seg jorda rundt - hvorpå flere aviser har døpt legen «Sveriges Fritzl».

 RULLESTOL:  En rullestol ble funnet på gården. Foto: Politiet i Sverige
RULLESTOL: En rullestol ble funnet på gården. Foto: Politiet i Sverige Vis mer

Dette etter østerrikeren Josef Fritzl som i 2008 ble pågrepet for å ha voldtatt og holdt sin egen familie til fange i en kjeller i byen Amstetten.

Han ble dømt til livsvarig forvaring på en psykiatrisk institusjon for blant annet drap, vold, slaveri og mer enn 3000 voldtekter.

 LUFTEGÅRD:  Bilde av luftegården på legens gård i Skåne. Foto: Politiet i Sverige
LUFTEGÅRD: Bilde av luftegården på legens gård i Skåne. Foto: Politiet i Sverige Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media