Slik skal Tjen Folket beholde grepet om 40 000 medlemmer

Hemmelig instruks viser hvordan eldre medlemmer i Tjen Folket skal beholde makta og kontrollen over millionverdiene i SOS Rasisme. Les dokumentent her.

KUPPET: SOS Rasisme er kuppet av en liten gruppe med tilhørighet i Tjen Folket. I et hemmelig notat Dagbladet har fått tilgang til får medlemmene beskjed om hvordan de skal beholde makta og oppføre seg under SOS Rasismes landsmøte til høsten. Personene på bildet har deltatt i en SOS Rasisme-demonstrasjonen på krystallnatta og er ikke tilknyttet den aktuelle saken. Foto: Jeanette Landfald/Dagbladet.
KUPPET: SOS Rasisme er kuppet av en liten gruppe med tilhørighet i Tjen Folket. I et hemmelig notat Dagbladet har fått tilgang til får medlemmene beskjed om hvordan de skal beholde makta og oppføre seg under SOS Rasismes landsmøte til høsten. Personene på bildet har deltatt i en SOS Rasisme-demonstrasjonen på krystallnatta og er ikke tilknyttet den aktuelle saken. Foto: Jeanette Landfald/Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): «Honning er midt i en storm. Vår oppgave er å være limet i fronten.»

Slik åpner den hemmelige instruksen som er sendt ut til medlemmer av det revolusjonære partiet Tjen Folket (TF), i forkant av SOS Rasismes landsmøte for i år.

«Honning» er et av flere kodenavn Tjen Folket (TF) har på SOS Rasisme.

Instruksen går i detalj på hvordan den hemmelige gruppa skal opptre for ikke å pådra seg uønsket oppmerksomhet og vinne debatter mot yngre medlemmer TF er uenige med.

Opererer i hemmelighet Dagbladet har avslørt at medlemmer av Tjen Folket sitter sentralt plassert som ledende tillitsvalgte og ansatte på mange nivåer av Nord-Europas største antirasistiske organisasjon, SOS Rasisme.

I tillegg står medlemmer av partiet, som ønsker å operere i hemmelighet med skjulte identiteter, bak millionoverføringer ut av organisasjonen. Nestleder Kjell Gunnar Larsen, som er daglig leder i SOS Rasisme, har ansatt en rekke TF-medlemmer rundt seg.

Skal vinne debatteneFlere av medlemmene i Tjen Folket har passert 30. Strategien som legges i dokumentet er at Tjen Folket skal vinne debatter om SOS Rasismes framtid taktisk, uten å tråkke på yngre og uerfarne medlemmer av SOS Rasisme:

«I en debatt så er det den som leder punktet som skal forsvare punktet. Det fungerer svært dårlig om folk står i kø for å si hvor dumt et forslag fra en ny aktivist på 16 år er.»

- UPROBLEMATISK: Leder Trond Thorbjørnsen i SOS Rasisme hevder dyktighet er kriterie for verv og ansettelser i SOS Rasisme, ikke tilknytning til Tjen Folket. Foto: SOS Rasisme
- UPROBLEMATISK: Leder Trond Thorbjørnsen i SOS Rasisme hevder dyktighet er kriterie for verv og ansettelser i SOS Rasisme, ikke tilknytning til Tjen Folket. Foto: SOS Rasisme Vis mer

Landsmøtet skulle avholdes i april, men ble flyttet til høsten, fordi askeskyen gjorde det vanskelig å fly inn medlemmer fra Nord-Norge. Tjen Folket vil være tungt representert på landsmøtet med et sort antall delegater.

«Bikube», «Honning», Smørbukk I den hemmelige e-postutvekslingen går ulike nivåer av SOS Rasisme under dekknavnene «Bikube», «Smørbukk» og «Honning». Med fingrene dypt nede i krukka, er Tjen Folket opptatt av å sikre fortsatt innflytelse og kontroll.

Overfor Dagbladet har Tjen Folket bekreftet at de ser på vold som et nødvendig politisk virkemiddel.

SOS Rasisme har de siste ti årene mottatt rundt 40 millioner kroner i offentlig støtte og har kjøpt eiendom for over 11 millioner kroner (se grafikk).

- UproblematiskLeder Trond Thorbjørnsen i SOS Rasisme avviser at Tjen Folket-instruksen er problematisk.

- Hvis dette er en reell tekst synes jeg ikke det vitner om at organisasjonen ønsker å misbruke SOS Rasisme på noen måte, sier Trond Thorbjørnsen i SOS Rasisme, når Dagbladet konfronterer ham med brevet.

Thorbjørnsen er som Dagbladet tidligere har omtalt også knyttet til Tjen Folket. Dagbladet har tidligere skrevet at lederen av SOS Rasisme deltar i hemmelige e-post-debatter i Tjen Folket og sto bak opprettelse av partiets nettsider. Dette avviser han selv.

- Det er mange opp gjennom årene som har gjort et fremragende arbeid i SOS Rasisme. Hvor de står politisk ellers har ingen betydning for hvordan jeg ser på deres arbeid i SOS Rasisme, sier Thorbjørnsen.

Millionbeløp i offentlig støtte holdes nå tilbake i påvente av undersøkelser rundt påstått medlemsjuks og økonomisk rot i SOS Rasisme (se grafikk).

- Dype røtter13. mai, to dager etter at Dagbladet avslørte at et stort antall sentrale tillitsvalte og ansatte i SOS Rasisme tilhørte Tjen Folket, sendte den samme «Lars» en ny hemmelig melding til TF-medlemmene vedrørende medieomtalen og SOS Rasisme:

«Samtidig har mange flere enn oss et nært og kjærlig forhold til Honning. Noen av disse kan kanskje få piggende litt ut mot oss i en
frykthandling for at Honning skal lide. Det er viktig at vi ikke behandler disse folka som fiender av folket av den grunn. (...) De forsøker å rykke oss opp med rota nå, men de har nok feilberegnet hvor dypt røttene våre går. Tjen folket!»

Forrige uke avslørte Dagbladet hvordan sentralt ansatte medlemmer av SOS Rasisme, som også holder verv og roller i Tjen Folket, bestilte hærverk og tagging på en Oslo-skole og godkjente tagging i Bergen.

Dette må politiet etterforske

NESTLEDER: Hovedkasserer og daglig leder i SOS Rasisme er selv oppført som nestleder i Tjen Folket. Larsen har tidligere avvist å kommentere alle spørsmål om Tjen Folket overfor Dagbladet. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
NESTLEDER: Hovedkasserer og daglig leder i SOS Rasisme er selv oppført som nestleder i Tjen Folket. Larsen har tidligere avvist å kommentere alle spørsmål om Tjen Folket overfor Dagbladet. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer