Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik skal to finanskjendiser knuse voldtektsofferet «Heidi» (27)

Christer Tromsdal (42) har brukt en landskjent privatetterforsker og flere hundre tusen kroner. Målet er å knuse en ung kvinne for godt.

HYRET ETTERFORSKER: Christer Tromsdal har anmeldt en Oslo-kvinne for å ha løyet i avhør i saken der han sto tiltalt for voldtekt av sin ekskone. Han har brukt store penger på å spore kvinnen opp. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet
HYRET ETTERFORSKER: Christer Tromsdal har anmeldt en Oslo-kvinne for å ha løyet i avhør i saken der han sto tiltalt for voldtekt av sin ekskone. Han har brukt store penger på å spore kvinnen opp. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leserinnlegg fra Christer Tromsdal: - Useriøs journalistikk

(Dagbladet): Tromsdal ble i fjor tiltalt - men frikjent - for å ha voldtatt sin ekskone. Han mener en Oslo-kvinne (27) - «Heidi» - kunne gitt ham alibi, men konspirerte med ekskona og snakket usant i avhør.

En annen finanskjendis i 40-åra er dømt for å ha voldtatt «Heidi» mens hun sov. Han hevder seg utsatt for et justismord.

De to har nå ett felles mål, satt opp i et detaljert strategidokument: Å få Oslo-jenta «Heidi» dømt for falsk forklaring.

Detaljert plan I dokumentet nevnes både Dagbladet og en annen mediebedrift.

• Tromsdal hevder han har skaffet «Heidi»s telefonlogg og Facebook-informasjon.
• Han har fått tilgang på hennes private legejournal.
• Tromsdal hevder han fikk en bekjent i Telenor til å i hemmelighet fylle opp hennes kontantkort.

KJØKKEN-SEX: Tromsdal hevder samleiet som fant sted på dette kjøkkenet var frivillig, «Heidi» sa i avhør at hun ble voldtatt. Arkivfoto: Sindre Granly Meldalen/Dagbladet
KJØKKEN-SEX: Tromsdal hevder samleiet som fant sted på dette kjøkkenet var frivillig, «Heidi» sa i avhør at hun ble voldtatt. Arkivfoto: Sindre Granly Meldalen/Dagbladet Vis mer

- Jeg utelukker heller ikke at det kan komme andre anmeldelser eller erstatningskrav i forholt til min sak, sier Christer Tromsdal.

Dagbladet kan i dag avsløre det desperate spillet for å knuse en ung kvinne for godt.

Klappjakt Det hele startet på et nachspiel i Tromsdals leilighet på Aker Brygge i juli 2008.

Tromsdal hevder han på nachspielet hadde frivillig sex med «Heidi» - og så mistet kontakten. Han ville stevne henne som vitne i saken mot ekskona, men sier Økokrim nektet å si hva hun het. Tromsdal hyret inn privatetterforsker Geir Selvik Malthe-Sørenssen. Han har siden fått massiv medieomtale for sin bok om Arne Treholt.

To menn gikk på jakt.

- Alt vi hadde var et bilde av henne, forteller Tromsdal.

BESKYLDNINGER: Tromsdal hevder Økokrim og førstestatsadvokat Geir Kavlie nektet å opplyse om «Heidi»s identitet. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
BESKYLDNINGER: Tromsdal hevder Økokrim og førstestatsadvokat Geir Kavlie nektet å opplyse om «Heidi»s identitet. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

Han gikk på byen 4-5 dager i uka for å finne «Heidi» i hovedstadens utelivsmiljø:

Telefontriks - Jeg ble venn med flere av hennes venninner. Vi bestakk dørvakter og butikkpersonale. Folk fikk bildet av henne og 3000,- i hånda, sier Tromsdal.

Malthe-Sørenssen snakket med flere titalls kontakter, og saumfarte Facebook. Han jobbet seg fra Oslo til partymiljøet på et skisted - før han til slutt sporet opp «Heidi» et annet sted i Norge. Malthe-Sørenssen forsøkte å ringe til «Heidi», men kontantkortet hennes var tomt.

- Jeg måtte få en kontakt i Telenor til å fylle det opp, sier Tromsdal og ler.

Det betviler Telenor at er mulig.

- Den lademetoden han nevner er ukjent for oss, sier kommunikasjonsdirektør Torild Urribarri i Telenor til Dagbladet.

Politilekkasje Totalt sier Tromsdal han har brukt flere hundre tusen kroner på «Heidi». Geir Selvik Malthe-Sørenssen sier han fikk omkring 50 000,- for ukene han jobbet med saken - som er en av flere jobber han har gjort for Tromsdal.

Tromsdal og etterforskeren har skaffet seg «Heidi»s legejournal fra Oslo legevakt.

- Hvordan har du fått tak i denne legejournalen?

- Jeg ble kontaktet av en ansatt i politiet, som jeg faktisk ikke kjente en gang. Han reagerte på medieomtalen av saken, og tilbød journalen, sier Christer Tromsdal.

Både «Heidi» og Tromsdals ekskjæreste sa i retten de ikke kjente hverandre. Tromsdal hevder han kan dokumentere at dette ikke stemmer.

Kjøkken-voldtekt Han mener også privat informasjon i journalen ikke samsvarer med det hun har sagt i avhør.

- Jeg ble hyret inn for å spore opp jenta. Jeg har gått igjennom legejournalen hennes sammen med Tromsdal, men har aldri oppbevart den, sier Geir Selvik Malthe-Sørenssen til Dagbladet.

HYRET INN: Geir Selvik Malthe-Sørenssen sporet opp 27-årige jenta for Christer Tromsdal. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HYRET INN: Geir Selvik Malthe-Sørenssen sporet opp 27-årige jenta for Christer Tromsdal. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

«Heidi» (27) er svært opprørt.

- Det er vel typisk. To voksne finansmenn rotter seg sammen mot en stakkars pike. Jeg vil bare være i fred, sier hun.

I avhør har hun forklart sin versjon av hva som skjedde på det nachspielet i 2008.

«Heidi» var blitt svært full, sa hun i avhør, og  gikk på kjøkkenet for å drikke vann. Hun hevder Tromsdal voldtok henne stående ved kjøkkenbenken.

Fryktet opptak En gråtende «Heidi» sov likevel over hos Tromsdal. Hun hevder finansmannen voldtok henne mens hun lå livredd i hans seng. Morgenen etter ville han ha henne med i badekaret, forklarte hun. 

Bakgrunnen for at «Heidi» ble involvert i saken står i en politirapport som Dagbladet har. «Heidi» kontaktet Økokrim i november 2009. Hun fryktet sexen med Tromsdal var filmet. «Heidi» mente hun så et rødt lys fra et skap ved senga hans.

Politiet fant aldri bevis for dette. Kvinnen ønsket ikke å anmelde Tromsdal for voldtekt.

Tromsdals ekskone bekrefter overfor Dagbladet at hun møtte «Heidi» på to nachspiel:

- Jeg møtte henne sammen med Tromsdal i påska 2008, og seinere på et nachspiel hjemme hos ham på Aker Brygge.

Voldtatt i søvne Den andre, profilerte finansmannen er i Høyesterett dømt for og sitter nå fengslet for å ha ha voldtatt «Heidi» mens hun sov. Han har hyret utreder og Kripos-veteran John Chr. Grøttum.

Episoden skjedde en sommerkveld i 2007. Finansmannen var på byen med «Heidi» og ei venninne - som litt utpå kvelden gikk hjem. «Heidi» skulle overnatte hos venninna. Da finansmannen kjørte «Heidi» dit, fikk de ikke tak i henne.

Finansmannen tilbød «Heidi» å sove hos seg. Hun sa at å sove var OK - men ikke sex.

Finansmannen prøvde seg likevel, ifølge dommen fra Oslo tingrett. Men hun sa nei.

- Kom for fort Ifølge dommen våknet «Heidi» av at finansmannen hadde sex med henne. Finansmannen innrømmer sexen, men hevder dette var frivillig. Da «Heidi» våknet forlot hun leiligheten, svært opprørt.

Finansmannen sa i retten at han trodde dette skyldtes tidlig sædavgang.

Han vil bruke Tromsdal-saken for å få saken opp på ny.

Politifullmektig Hanne Skallerud i Oslo-politiet bekrefter at Tromsdals anmeldelse for falsk forklaring er under etterforskning.

Førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim avviser å ha holdt tilbake informasjon i saken mot Tromsdal.

Den voldtektsdømte finansmannen ønsker ikke å kommentere saken.

BISTÅR FINANSMANN: Privatetterforsker John Chr. Grøttum er engasjert av en finansmann som mener seg urettmessig dømt for voldtekt av en sovende kvinne. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
BISTÅR FINANSMANN: Privatetterforsker John Chr. Grøttum er engasjert av en finansmann som mener seg urettmessig dømt for voldtekt av en sovende kvinne. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media