Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik skal Tokyo beskytte seg mot storflom og oversvømmelser

Prislapp: 17 milliarder kroner.

FLOMBESKYTTELSE: Besøkende inspiserer den trykkkontrollerte vanntanken i Kusakabe, som ligger nord i Tokyo. Anlegget, som skal være det største i sitt slag, er konstruert for å forsvare den japanske hovedstaden mot flomvann og oversvømmelser fra byens største elver og vassdrag. Foto: Ministry of Land, Infrastructure, Transport and Tourism-Edogawa River Office/ Reuters
FLOMBESKYTTELSE: Besøkende inspiserer den trykkkontrollerte vanntanken i Kusakabe, som ligger nord i Tokyo. Anlegget, som skal være det største i sitt slag, er konstruert for å forsvare den japanske hovedstaden mot flomvann og oversvømmelser fra byens største elver og vassdrag. Foto: Ministry of Land, Infrastructure, Transport and Tourism-Edogawa River Office/ Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Den japanske hovedstaden Tokyo har en høy risiko for flom og tropiske sykloner. Anlegget er bygget for å forsvare byens 13 millioner innbyggere, skriver CNN.

Hovedinngangen er så anonym at tilfeldig forbipasserende ikke legger merke til det. CNN har blitt gitt en omvisning i det enorme anlegget, og for å komme dit må man først igjennom den såkalte «vannavledningstunnelen».

Deretter ankommer man en massiv hall som kan virke som er tatt ut fra en science fiction-film, skriver de videre på sine nettsider.

17 milliarder norske kroner
Anlegget består blant annet av en gigantisk silo i betong, som er 65 meter høy og 32 meter bred, og som er knyttet til 6,4 kilometer med undergrunns-tunneler. Et stort «undergrunns-tempel» som er 25 meter høyt er også en del av konstruksjonen.

Anlegget ble bygget i perioden 1993-2006 og har en prislapp på rundt 17 milliarder norske kroner.

Monsterbølge
Japan er utsatt for flere typer naturkatastrofer. På UDs landsider opplyses det om at Japan befinner seg i en av verdens mest aktive seismiske soner, og at jordskjelv av varierende styrke forekommer hyppig.

 Det finnes til sammen 108 aktive vulkaner i landet, og tyfonsesongen varer fra juni og til oktober og kan forårsake store skader på bygninger og mennesker på grunn av veltede trær, jordras, oversvømmelser og lignende.

I mars 2011 ble Japan truffet av en av de største naturkatastrofene i moderne tid.

•Se bildene HER.

Tidligere i september i år ble en person tatt av en monsterbølge utenfor kystbyen Okinawa, og var også forventet å treffe Tokyo.

•Bildet av gigantbølgen kan du se HER.