Slik skal unge få bedre helse

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet

- Vi må ha mer gym. Dette gjelder først og fremst i den videregående skolen. Samarbeidet mellom skole og idrett bør styrkes, sier medlem i utdanningskomiteen, Trond Giske.

Senterpartiet

- Vi kommer til å legge fram et forslag om økt fysisk aktivitet i skolen i neste uke. Vi ønsker økt fokus på forebygging, i stedet for reparasjon. Samfunnet har mye å tjene på å bedre helsa hos barn og unge, det vil redusere helsekøene på sikt. , sier Sp-leder Odd Roger Enoksen til Dagbladet.

Høyre

- Fysisk aktivitet på og utenfor skolen er viktig, men vi vil ikke gi noen løfter om flere gymtimer i skolen. Skolen bør ta sin del av ansvaret for barnas fysiske helse, men foreldrene har hovedansvaret, sier medlem i undervisningskomiteen Ine Eriksen til Dagbladet.

Sosialistisk Venstreparti

- Poenget er å ta tak i dem som ikke trives i gymtimene - barn og unge som ikke driver med aktiv idrett. SV mener at en større del av undervisningstida bør gjennomføres ute, og at oppgaver fra ulike fag kan slås sammen, sier SV-leder Kristin Halvorsen.

Fremskrittspartiet

- Vi har ikke dette på dagsordenen akkurat nå. Men flere gymtimer i skolen er et bra forslag. Hovedansvaret ligger uansett hos foreldrene. De bør få barna vekk fra fjernsynet og datamaskinen, sier leder i sosialkomiteen, John Alvheim.

Venstre

- Idretten bør skjerpe seg. Hvis de skal beholde barna lenger, bør det bli større fokus på leik og mindre på konkurranse. Foreldrene må slutte å overbeskytte barna., Trine Skei Grande, til Dagbladet.

Kristelig Folkeparti

- Vi ønsker å innføre en ekstra time gym i uka. Men vi mener at kroppsøvingsfaget kan stimulere til mer friluftsliv og økt aktivitet på fritida, sier skolepolitisk talsmann i KrF, Arne Lyngstad, til Dagbladet.