Slik skal vennene få Kleppe gjenvalgt

KRISTIANSAND (Dagbladet): Vidar Kleppes politiske venner har slagplanen klar for hvordan han skal komme tilbake som stortingspolitiker. Her er hovedtrekkene i planen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Lykkes planen, vil det etter valget bli dannet et parti som vil ta kampen opp med Carl I. Hagens Frp. Partiprogrammet vil i stor grad være tuftet på Frp's idégrunnlag. «Fremtidspartiet» er et av navneforslagene.
  • Allerede i løpet av helga vil Kleppe etter alt å dømme si ja til å stå øverst på «Sørlandslista».
  • Frp-utmeldte Fridtjof Frank Gundersen er en sannsynlig kandidat på «Sørlandslista».
  • Kleppe sier trolig ja til å stille på valglister også i andre fylker. Velges han til en av Hordalands 15 representanter, kan han vike plassen for nr. to på lista i Vest-Agder. Dermed kan Gundersen også innta Stortinget.

Kleppe sier dermed nei til frieriet fra Dag Danielsen som også har planer om å stille på egen liste til Stortinget.

Krisemøte i dag

I formiddag møtes fylkesstyret og formennene i lokallagene i Vest-Agder Frp til råds- og fylkesstyremøte i Kvinesdal. Lokallagsleder Harald Emil Moi i vertskapskommunen meldte seg i går ut av Frp i protest mot behandlingen av Kleppe.

Fylkessekretær Berit Hamre Storeide registrerte i går et titall utmeldelser, og én innmeldelse.

- Vi skal kjempe for deg av alle krefter hvis du gir oss klarsignal til «Sørlandslista», erklærte den tidligere fylkesformannen Odd V. Jørgensen til Kleppe i går kveld. Jørgensen meldte seg ut av Frp i forrige uke.

Også Frp's gruppeleder i Kristiansand bystyre, Olaf Messel, vil kjempe Kleppes sak:

- Jeg regner med at vi får et svar fra Vidar etter dagens fylkesstyremøte. I så fall kan lista være ferdig i løpet av morgendagen, sier Messel.

Ny nominasjon?

Både Messel og Jørgensen vil selv stå på denne valglista. Aktuell er også lokalpatrioten Karsten Johannessen som sitter i Kristiansand bystyre.

Hovedtrekkene i planen bekreftes av Jørgensen:

- Både Olaf Messel og jeg har sagt til Kleppe at hvis han vil skal vi slåss for å gi ham et nytt politisk liv på Stortinget. Vi skal bruke alle våre krefter til å backe ham opp. Vi stiller oss også eventuelt bak ham på «Sørlandslista».

På dagens møte vil fylkesstyret måtte ta stilling til om nominasjonslista med Kleppe på topp skal trekkes. Spørsmålet blir om det skal holdes nytt årsmøte og nomineres på nytt. I motsatt fall rykker andrekandidaten, Kleppe-vennen Line Vennesland, opp på førsteplass.

Carl I. Hagens Vest-Agder-yndling, Åse Schmidt fra Mandal, gjorde det i går klart at hun ikke vil stå på førsteplass uten å bli bedt om det.

Kleppe selv vil ikke si noe om sin politiske framtid:

- Jeg skal først konferere med familien, sa han til Dagbladet i går kveld.

VIL SLÅSS FOR KLEPPE: - Vi går i gang med «Sørlandslista» i samme øyeblikk som du sier ja, sier Fremskrittspartiets tidligere fylkesformann i Vest-Agder, Odd V. Jørgenen (t.v.) til Vidar Kleppe.Foto: EIVIND PEDERSEN