Slik skal verdenslederne knuse IS etter Paris-terroren

Trapper opp militært etter Paris-terroren.

MØTTES ANSIKT TIL ANSIKT: I ettermiddag møttes USAs president Barack Obama og Russlands president Vladimir Putin for å diskutere ansikt til ansikt. Det er ikke kjent hva de diskuterte, men Paris-terroren og innsatset mot IS har vært på agendaen på dagens G20-møte i Tyrkia. Foto: REUTERS/Cem Oksuz/ NTB scanpix
MØTTES ANSIKT TIL ANSIKT: I ettermiddag møttes USAs president Barack Obama og Russlands president Vladimir Putin for å diskutere ansikt til ansikt. Det er ikke kjent hva de diskuterte, men Paris-terroren og innsatset mot IS har vært på agendaen på dagens G20-møte i Tyrkia. Foto: REUTERS/Cem Oksuz/ NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Signalene har vært tydelige gjennom hele helga, og allerede lørdag formiddag - omkring tolv timer etter at minst sju terrorister slo til mot seks forskjellige steder og drepte minst 129 mennesker i Paris - uttalte Frankrikes president François Hollande at dette var en krigserklæring fra Den islamske staten (IS) og at hevnen ville bli nådeløs.

I dag møttes ledere verdens 20 mektigste land på G20-møtet i den tyrkiske feriebyen Antalya - og Paris-terroren og kampen mot IS ble det aller viktigste på agendaen.

Luftangrep Den ytterliggående opprørsgruppa kriger på flere fronter i Syria og Irak. I borgerkrigen i Syria er IS i opprør mot diktator Bashar al-Assad samtidig som de kjemper mot andre opprørsstyrker. I omkring et år har flere vestlige land, blant annet USA og Frankrike deltatt i kampen mot IS - i størst grad med luftangrep.

Nylig har blant annet USA sendt sine første bakkestyrker i form av elitestyrker som skal trene opp opprørere i Syria. Russland har også deltatt med luftangrep.

Alle stornasjonene har hatt en felles fiende i IS, og varsler nå at kampen mot terroristene skal trappes opp kraftig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer