Slik skal Wikileaks gjøre seg udødelig

Baserer seg på frivillige datakyndige.

BER OM HJELP: Skjermbildet av en nettleser viser WikiLeaks'' nye nettadresse med et portrett av grunnleggeren Julian Assange. Foto: Reuters/Pascal Lauener/Scanpix
BER OM HJELP: Skjermbildet av en nettleser viser WikiLeaks'' nye nettadresse med et portrett av grunnleggeren Julian Assange. Foto: Reuters/Pascal Lauener/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Wikileaks er akkurat nå under et kraftig angrep, skriver Wikileaks på sine nettsider.

- For å gjøre det umulig å fjerne Wikileaks fra internett, trenger vi din hjelp.

355 allerede i drift Allerede er 355 såkalte mirror-sider i gang, opplyser Wikileaks. Slike sider har nøyaktig samme innhold som originalsiden og oppdateres automatisk når det legges til ny informasjon på den originale siden.

Wikileaks håper slike sider kan sikre at organisasjonen får gjennomført jobben: å spre lekkede dokumenter, videoer og andre i prinsippet hemmeligstemplet informasjon.

Siden lekkasjen av ambassadedokumenter har Wikileaks blitt utsatt for en rekke DDOS-angrep/tjenestenektangrep (Distributed Denial of Service). Slike angrep gjøres for å forhindre tilgang til sida.

Press fra myndighetene Onsdag i forrige uke bekreftet tjenesteleverandøren Amazon at de hadde avsluttet sitt serversamarbeid med Wikileaks etter press fra amerikanske myndigheter.

Wikileaks.org-adressen ser i skrivende øyeblikk ut til å fremdeles være nede, men på Wikileaks.ch listes det opp en rekke andre adresser man kan finne Wikileaks på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer