Slik skryter gjengene av seg selv

Rhys Jones (11) kan ha blitt drept i et gjengritual. Gjengene legger ut skrytevideoer med våpen og voldsbruk på YouTube.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Torsdag i forrige uke ble 11 år gamle Rhys Jones skutt og drept da han spilte fotball med vennene sine på en parkeringsplass utenfor Fir Tree Pub i Croxteth i Liverpool.

Drapet har vakt sterke reaksjoner i England.

Dagbladets korrespondent i Storbritannia, Ole Bjørner Loe Welde, skrev mandag denne uka at drapet også handler om Storbritannias voksende fattigdomsproblem.

Men drapet – og flere andre tenåringsdrap – har først og fremst skapt en debatt om gjeng- og ungdomskriminaliteten i landet.

Seks personer ble arrestert etter drapet, men i går ble alle sammen sluppet fri, og politiet sliter med å finne barnemorderen.

I helga skrev The Independent at Rhys Jones kan ha blitt skutt i et gjengritual, der rivaliserende gjenger skyter inn i hverandres områder for å vise styrke.

Familien Jones bor i et middelklasseområde som ligger klemt mellom de beryktede drabantbyene Croxteth og Norris Green. Rivaliserende gjenger i de to bydelene har over tid møttes på midten, og det var her Rhys Jones tilfeldigvis befant seg da han ble skutt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer