Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik skulle gutta spare bensinpenger

De kan ikke skjønne at politiet reagerte.

KREATIVT: De to mennene kom opp med en veldig kreativ måte på å frakte en bil fra Tyskland til Kasakhstan. Litt for kreativ, mente politiet. Foto: CEN
KREATIVT: De to mennene kom opp med en veldig kreativ måte på å frakte en bil fra Tyskland til Kasakhstan. Litt for kreativ, mente politiet. Foto: CEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Konstanty Krol (38) og Cezar Chmielewski (28) hadde vært i Tyskland og kjøpt en Mazda som de skulle frakte til Kasakhstan.

De manglet en tilhenger og prøvde derfor å plassere bilen bak i en kassebil.

Da kassebilen viste seg å være for smal, visste de to mennene råd. De la en madrass på gulvet og fikk med litt hjelp fra sine venner stappet bilen inn i kassebilen av type Mercedes Sprinter.

3540 kilometer Dermed la de ut på tur. De skulle kjøre fra den tyske byen Bargteheide som ligger like ved Hamburg, til en by i Kasakhstan. Til grensa er det hele 3540 kilometer.

Politiet la merke til kassebilen som oppførte seg vinglete på veien og bestemte seg for å stoppe den og undersøke saken. De ble meget overrasket over synet som møtte dem.

- Det var helt bisart. Jeg har ingen anelse om hvordan de har klart å få bilen inn i Mercedesen, den veier ganske mye, sier en talsmann for det tyske politiet.

Da de undersøkte bilen nærmere kunne de konstatere at bilen ikke hadde fått en skramme. De to mennene hadde dekket til vinduene i bilen med avispapir for å hindre at noen skulle se hva lasten var.

Kunne tippet over - Vi kan uansett ikke tillate en så farlige måter å transportere biler på. Det var farlig for andre trafikanter og farlig for dem selv. Bilen kunne ha tippet over på siden når som helst, sier politikilden.

Bilen ble konfiskert og de vil få den tilbake hvis de kommer opp med en mer trafikksikker måte å transportere bilen på.

De to mennene var ikke umiddelbart enige med politiet i deres risikoanalyse.

- Jeg vet ikke hvorfor vi ble stoppet. Vi tok godt vare på bilen og den var helt uskadd. Det var trygt og vi hadde ingen problemer, sier Konstanty Krol til den tyske avisen German Herald.

- Hvorfor gjorde dere det?

- Det er langt å kjøre til Kasakhstan og med de bensinprisene som er nå om dagen ville det blitt for dyrt. Vi hadde ingen tilhenger, men bilen passet jo perfekt bak i kassebilen, sier Konstanty.

LASTET: Kassebilen var godt lastet. Det var nesten plass til hele bilen. Foto: CEN
LASTET: Kassebilen var godt lastet. Det var nesten plass til hele bilen. Foto: CEN Vis mer