NOEN SOM PASSER FOR MEG? I svaret til en mann skriver Natasja at hun er 33 år, at hun er skilt og har en sønn på ti år. Hun søker etter en «pålitelig, øm og trofast venn i livet.» Hun forteller at hun er glad i musikk, både klassisk og moderne pop og rock. Hun går ofte på kino og i teater, driver mye med sport og har tidligere vært kandidat til det sovjetiske landslaget i turn.
NOEN SOM PASSER FOR MEG? I svaret til en mann skriver Natasja at hun er 33 år, at hun er skilt og har en sønn på ti år. Hun søker etter en «pålitelig, øm og trofast venn i livet.» Hun forteller at hun er glad i musikk, både klassisk og moderne pop og rock. Hun går ofte på kino og i teater, driver mye med sport og har tidligere vært kandidat til det sovjetiske landslaget i turn.Vis mer

Slik skulle KGB forføre norske menn

KGB og rumensk etterretning prøvde å verve norske agenter med potenspiller og kontaktannonser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

KGB brukte flere raffinerte metoder for å bearbeide og etablere gode kontakter i Norge under den kalde krigen. De la ut såkalte honningfeller med forførere, gjennomførte sex-utpressing, ga gaver som brennevin, sigaretter, og russiske ikoner, spanderte middager og serverte mye sterk alkohol.

Målet var å få ut informasjon som kunne være nyttig for hjemlandets sikkerhets- og utenrikspolitikk. Andre østeuropeiske etterretningstjenester hadde lært av KGB. Rumenerne fristet med potenspiller.

Førstesekretær Emanuel Zeides var sjef for en gruppe etterretningsoffiserer tilknyttet den rumenske etterretningsorganisasjonen DIE under dekke som diplomater ved den rumenske ambassaden i Oslo. I realiteten ledet han et spionreir i Oscars gate 51.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

 • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
 • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
 • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
 • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
 • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
 • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
 • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
 • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
 • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn