Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik skulle Mats (34) lure politiet

Hevder samboeren ble drept av kinesisk mafia.

VENNER OG FAMILIE PÅ DESPERAT JAKT: Parets familie og venner har deltatt i leteaksjonen etter 32-åringen. Foto: HENRIK HANSSON/EXPRESSEN
VENNER OG FAMILIE PÅ DESPERAT JAKT: Parets familie og venner har deltatt i leteaksjonen etter 32-åringen. Foto: HENRIK HANSSON/EXPRESSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no):  Mats Alm (34) skal ha tatt sovemedisiner og satt fyr på seg selv for å fjerne mistanken om at det var han som drepte sin samboer Linda Chen (32) for snart to måneder siden, ifølge Expressen.se.

Drept på biltur
Mats Alm (34) fra Falun ble for halvannen uke pågrepet og siktet for drapet på sine forlovede Linda Chen (32) som forsvant 1. august, én uke før parets bryllup.

Etter en syv uker lang leteaksjon, ble Chens levninger funnet i et skogsområde omkring tre mil fra parets hjem fredag 18. september.

Chen ble funnet av en hundepatrulje, etter at Alm kom løpende ut av skogen like i nærheten og ropte at han hadde funnet Linda.

34-åringen, som jobber som lærervikar, hadde brannskader på overkroppen og ble fraktet til sykehus, mens politiet gjennomsøkte området rundt.

Mye tyder på at han ble skadet, mens han satte fyr på Chens kropp.

Kidnappet av kinesisk mafia
Alm har i flere forklaringer fortalt at han ble dopet ned, kidnappet og plassert ved sin døde samboerens kropp i skogen.

En kinesisk gjeng skal i lenger tid truet Chen og presset henne for penger, ifølge ham.

- Jeg ble kidnappet i mitt hjem og ble dopet ned og plassert i bagasjerommet på en bil. Så ble jeg dumpet ved siden av kroppen. Jeg husker ikke hva som skjedde. Jeg våknet opp først når jeg lå der. Når jeg så meg rundt, oppdaget jeg flammer og en kropp som jeg oppfattet som en kvinnekropp. Jeg reiste meg og gikk eller løp derfra i 3-4 kilometer, til jeg kom til et hus. Der ba jeg en person om å ringe politiet, sa han under et avhør forrige uke, ifølge Aftonbladet.se.

Kidnapperne truet, ifølge Alms forklaring, ham med pistol og tvang ham til å ta piller som gjorde han søvnig og fjern.

De gangene han våknet til, spurte de gjentatte ganger etter Lindas penger før de dopet ham ned igjen.

Dopet ned seg selv
Mye tyder på at Alm har den siste måneden plantet flere spor for å underbygge sin forklaring.

Han har blant annet oppsøkt spisestedet der samboeren jobbet som servitør og spurt flere ansatte om hun fikk utbetalt lønnen svart.

34-åringen hevdet at han hadde funnet penger i en madrass og ville vite hvor de kom fra.

Politiet registrert også en henvendelse fra ham for omtrent en måned siden, der han fortalte om ukjente menn utenfor paret bolig.

Flere kilder hevder at han tok sove- eller smertestillende medisiner for å gjøre historien mer troverdig.

Etterforskerne har foreløpig ikke ønsket å kommentere om det er funnet spor etter slike stoffer i hans blodprøver.

BENEKTER ALL STRAFFSKYLD: Mats Alm (34) er i Falun tingsrett siktet for overlagt drap på samboeren Linda Chen. I syv uker har han etterlyst samboeren (32). På fredag ble hennes levninger funnet i skogen, omkring tre mil fra parets hjem og Alm ble pågrepet. Foto: SCANPIX
BENEKTER ALL STRAFFSKYLD: Mats Alm (34) er i Falun tingsrett siktet for overlagt drap på samboeren Linda Chen. I syv uker har han etterlyst samboeren (32). På fredag ble hennes levninger funnet i skogen, omkring tre mil fra parets hjem og Alm ble pågrepet. Foto: SCANPIX Vis mer

Vitneobservasjoner på stedet der han ble funnet, kan likevel tyde på at han var påvirket av morfinliknende preparater.

Fant en kniv
Verken etterforskerne eller tingretten har festet lit til 34-åringens historie om hendelsesforløpet.

- Om det skulle være som Mats sier -  at ukjente gjerningsmenn først myrder hans forlovede for så å kidnappe og plassere ham ved sin døde kjærestes kropp - vil det i så fall første gangen noe sånt skjer i vestens kriminalhistorie, kommenterer  professoren i kriminologi, Leif GW Persson, til Expressen.se.

Politiet jobber ut i fra en teori om at Chen ble drept i parets bil den 1. august, etter at de hadde vært og handlet på det lokale kjøpesentret.

Ifølge Alm kjørte de hjem, før Linda igjen gikk ut senere på kvelden for å møte en kamerat.

En blodig kniv og et par herresko ble for noen dager siden funnet på en bensinstasjon, omkring tre kilometer fra parets hjem i Falun.

Disse gjenstandene blir nå sjekket for spor. Politiet er i tvil om disse kan ha tilknytning til Alm, siden de ble funnet såpass lang tid etter  drapet.

Kjenner seg ikke igjen
Parets venner og familie har tidligere forklart at Alm og Chen virket svært lykkelige sammen.

34-åringen blir beskrevet som en rolig og sosial fyr som var verken spesielt sjalu eller aggressiv.

Dette inntrykket bekreftes blant annet av Alms ekskone, som understreker at han aldri hadde oppført seg truende eller utøvd fysisk vold mot henne.

Var på fest på bryllupsdagen
Samtidig har politiet fått informasjon om at 34-åringen hadde etter Lindas forsvinning fortalt åpent til flere kollegaer at han hadde fått ny kjæreste.

Chens venner hevder at Alm heller ikke hadde lyst til å gifte seg.

Det har også kommet at 34-åringen ikke hadde bestilt mat til bryllupet.

Dette ble oppdaget først da Chens slektninger ønsket å avbestille denne etter at hun forsvant.

Et annet moment som ikke taler til 34-åringens fordel, var at han tilbrakte dagen da han skulle gifte seg på fest.

Hele selskapet, inkludert han, skal ha vært i svært godt humør, ifølge daglig leder ved utestedet der selskapet ble holdt.

- Han satt her og skrattlo og drakk sterkøl. Det føles helt sinnsykt. Skal man gifte seg og kjæresten er forsvunnet på bryllupsdagen, burde man kanskje være fortvilet og ikke sitte å drikke øl og le, sier sjefen for Café Slussvaktarn, Vanja Östberg til Expressen.

DET SISTE BILDET: Den siste sikre observasjonen av Linda Chen (32) ble gjort på ettermiddagen den 1. august. Chen og samboeren Mats Alm var og handlet på butikken City Gross utenfor Falun. Ifølge Alms forklaring dro paret så hjem før Linda igjen dro ut for å møte en kamerat. Foto: OVERVÅKNINGSKAMERA/EXPRESSEN
DET SISTE BILDET: Den siste sikre observasjonen av Linda Chen (32) ble gjort på ettermiddagen den 1. august. Chen og samboeren Mats Alm var og handlet på butikken City Gross utenfor Falun. Ifølge Alms forklaring dro paret så hjem før Linda igjen dro ut for å møte en kamerat. Foto: OVERVÅKNINGSKAMERA/EXPRESSEN Vis mer
POPULÆRT TUROMRÅDE: Linda Chen ble funnet i skogen omkring tre mil fra sitt bosted. Området brukes flittig av turgåere. Flere naboer har derfor stilt seg undrende til hvorfor Chens kropp ikke ble funnet tidligere. Foto: EXPRESSEN
POPULÆRT TUROMRÅDE: Linda Chen ble funnet i skogen omkring tre mil fra sitt bosted. Området brukes flittig av turgåere. Flere naboer har derfor stilt seg undrende til hvorfor Chens kropp ikke ble funnet tidligere. Foto: EXPRESSEN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling