Slik skulle Trondheim friste menn til helseutdanning

Trondheim kommune slettet innlegget etter kort tid, og beklager bildebruken etter reaksjoner fra publikum.

MENN I HELSEVESENET: Dette bildet ble brukt som illustrasjon i et Facebook-innlegg publisert av Trondheim kommune for å tiltrekke seg søkere på fagbrev-utdanning som helsefagarbeider. Foto: Skjermdump
MENN I HELSEVESENET: Dette bildet ble brukt som illustrasjon i et Facebook-innlegg publisert av Trondheim kommune for å tiltrekke seg søkere på fagbrev-utdanning som helsefagarbeider. Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 67.42% Første dose: 77.10%

«Er du mann nok?»

Slik var innsalget i Facebook-innlegget der Trondheim kommune forsøkte å rekruttere arbeidssøkende menn til fagbrev-utdanning som helsefagarbeider - illustrert av en veltrent mann i baris.

Ifølge Adressa lot mange trøndere seg provosere i løpet av den lille timen innlegget lå ute tirsdag kveld. Avisa har snakket med flere som stiller seg kritiske til bildebruken.

- Ikke greit

En av dem er Trond Grytan, som jobber i kommunen, og selv holder på med å ta fagbrev som helsefagarbeider.

- Jeg jobber i helse selv og identifiserer meg absolutt ikke med dette bildet. Det er ikke greit. Tenk om det hadde vært en kvinnekropp? Da hadde det blitt oppstandelse, sier han til avisa.

Grytan oppfattet innlegget useriøst, og mener det bidrar til kroppspress. Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere overfor Dagbladet.

Kommunen beklager

Kommunikasjonsrådgiver Rolf Ivar Svensli i Trondheim kommune sto bak innlegget, som var en del av en kampanje som har pågått over flere år.

Han forteller til Dagbladet at bildet ble tatt for flere år siden, og at han forstår dem som reagerte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer