Slik sladder regjeringen offentlige dokument

Ny rekord?

SLADDET SIDETALL: I denne faksimilen av det sladdede dokumentet fra Nærings- og handelsdepartementet ser man at også sidetallene er sladdet.
SLADDET SIDETALL: I denne faksimilen av det sladdede dokumentet fra Nærings- og handelsdepartementet ser man at også sidetallene er sladdet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Journalist Torstein Nymoen i Haugesund Avis, som beskriver seg som en «dedikert postjournaljeger», har aldri sett lignende tidligere, skriver fagbladet Journalisten.

Etter at han hadde bedt om innsyn i dokumenter fra Forum for Miljøteknologi til Statsministerens kontor, fikk han tilsendt papirer fra Nærings- og handelsdepartementet med et vedlagt notat som var fullstendig sladdet.

Til og med sidetallene på notatet var sladdet.

Nymoen undret seg først om det var en spøk fra Nærings- og handelsdepartementets side. I en e-post til Journalisten beskriver han opplevelsen slik:

- Jeg visste ikke om jeg skulle le eller gråte. Vel, strengt tatt så lo jeg. Rått.

Nå legger departementet seg langflat. Ekspidisjonssjef Fartein Sætre i Nærings- og handelsdepartementet kaller den massive sladdingen en glipp.

- Det riktige i dette tilfellet ville vært å unnta vedlegget i sin helhet. Man anser det som å være underlagt taushetsplikt med hjemmel i paragraf 13 i offentlighetsloven, sier Sætre til Journalisten.