Corona:

Slik slår den tredje bølgen over Europa

Den tredje smittebølgen i Europa domineres fullstendig av nye muterte virusvarianter, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i Helsedirektoratet til Dagbladet.

TREDJE BØLGE: Det er ikke bare Norge som står i en tredje bølge. Espen Rostrup Nakstad trekker fram Frankrike, Polen, Tyskland og Italia som de hardest rammede de siste ukene. Foto: Terje Pedersen / NTB
TREDJE BØLGE: Det er ikke bare Norge som står i en tredje bølge. Espen Rostrup Nakstad trekker fram Frankrike, Polen, Tyskland og Italia som de hardest rammede de siste ukene. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mens Storbritannia snart har satt 40 millioner vaksinedoser og begynner gjenåpningen av samfunnet mandag, er mange andre europeiske land godt inne i sin tredje bølge av coronapandemien.

Her til lands har vi bikket 100 000 smittetilfeller siden februar i fjor. Spesielt har Oslo og Viken-området vært hardt rammet i den tredje smittebølgen, og rekordmange pasienter har blitt lagt inn på sykehus i regionen.

- Domineres av muterte virus

Norge er ikke det eneste landet som kjemper seg gjennom en tredje bølge. De siste ukene er det spesielt Frankrike, Polen, Tyskland og Italia som har blitt hardt rammet, ifølge assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad.

- Den tredje smittebølgen i Europa domineres fullstendig av nye muterte virusvarianter. Særlig den britiske, sier Nakstad.

Han sier videre at situasjonen er verst i Frankrike med 40-50 000 daglige registrerte smittetilfeller. Bortsett fra i Storbritannia, der nær halvparten av befolkningen er vaksinert, er det i de fleste landene stor smittespredning og mange innleggelser blant middelaldrende og yngre voksne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer