Slik smugler mafiaen slanger og kattedyr til Norge

Risikoen er liten, fortjenesten er som for heroin.

PYTONSLANGER: Disse slangene hadde en da 22 år gammel mann teipet til kroppen da han ble tatt i 2009, i en av de mest kjente dyresmuglingssakene i Norge. Foto: Kristiansand regiontollsted
PYTONSLANGER: Disse slangene hadde en da 22 år gammel mann teipet til kroppen da han ble tatt i 2009, i en av de mest kjente dyresmuglingssakene i Norge. Foto: Kristiansand regiontollsted Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Krokodiller, afrikanske gauper, kobra og andre giftslanger: organiserte kriminelle driver storstilt dyresmugling til og fra Norge. Det bekrefter både Økokrim, Direktoratet for naturforvaltning (DN), Mattilsynet og dyresmuglere overfor Dagbladet.

Dagbladet får bekreftet følgende smuglersystem:

• Ligaene betaler lokale jegere for å finne spesielle dyrearter. • Mellommenn frakter dyrene til flyplassen. • Smuglerne gjemmer dyrene i hemmelige rom i bagasjen eller teiper dem fast på kroppen. • Varene blir annonsert på nettet og ofte omsatt på messer i Tyskland, Frankrike eller Tsjekkia og Øst-Europa. • Til Norge smugles varene i bil gjennom Danmark og Sverige.

350 000,- pr. fugl Førstestatsadvokat Hans Tore Høviskeland i Økokrim trekker fram ulovlig handel med papegøyer som et økende problem. Det bekreftes av seniorrådgiver Øystein Størkersen i DN.

- De dyreste papegøyene som er beslaglagt i Norge er av arten Hyacinth ara. En ung hann går for 75 000,- mens voksne hunner er solgt for opptil 350 000,-, sier Størkersen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer