- Slik smugler vi spriten til Norge

LILLESTRØM: I går møtte Dagbladet en av Norges mest kjente spritsmuglere. I dette intervjuet forteller han hvordan de generelt jobber og får spriten inn til landet. Til og med smuglerne selv mener at straffen for den kriminelle virksomheten er lav.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Metanolsaken er et oppgjør mellom internasjonale spritsmuglerligaen med forgreininger til søreuropeisk og østeuropeisk mafia, forteller en garvet norsk spritsmugler til Dagbladet.

Han hevder at metanolspriten er sendt ut på markedet i Norge av personer med tilknytning til den søreuropeiske mafiaen.

Øst-Europa

- Tradisjonelt har smuglerspriten til Norge kommet fra Italia, Spania og Portugal. Men etter hvert har østeuropeisk mafia med sin prisdumping stadig tatt markedsandeler fra søreuropeerne. Politi og tollvesen kommer sikkert til å finne ut at metanolspriten kommer fra et land i Øst-Europa, men neppe at søreuropeere står bak.

Det er jeg, med flere tiårs erfaring fra bransjen sikker på, ut fra de kontakter jeg sitter med. Kall det som har skjedd en provokasjon mot østeuropeisk mafia. Nordmenn som våger å gamble på salg av østeuropeisk smuglersprit etter tragedien på Østlandet den siste uka, vil jeg gjerne hilse på.

Milliarder

I Moss sitter den antatte hovedmannen med en siktelse mot seg med en strafferamme på 21 års fengsel.

- Dette markedet er slått ut for mange år framover. Dette er et spill om milliardbeløp. Menneskeliv betyr lite i denne sammenheng, sier spritveteranen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer