VÅPEN

Slik smugles østeuropeiske våpen til Norge

Fra krig i Serbia til kriminalitet i Oslo med 1500 prosent fortjeneste.

DRAP: Da fem menn kjørte inn i dette parkeringshuset i Oslo sentrum en sommerkveld i 2014, hadde de smuglede serbiske og tsjekkiske våpen i bilen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
DRAP: Da fem menn kjørte inn i dette parkeringshuset i Oslo sentrum en sommerkveld i 2014, hadde de smuglede serbiske og tsjekkiske våpen i bilen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Østeuropeiske krigsvåpen er brukt i flere alvorlige krimsaker i Norge. Politiet vet ikke hvor våpnene kommer fra.

Da fem menn en sommerkveld i 2014 kjørte en sølvfarget BMW 525 inn i parkeringsanlegget under boligkomplekset Grønland Torg midt i Oslo sentrum, hadde de tre pistoler i bilen.

Parkeringsanlegget ligger noen etasjer under leiligheten der en norskvietnamesisk familiefar bodde med sin kone og deres da 13 år gamle sønn. Han hadde kjørt ned i garasjen ikke lenge før de fem mennene, og var fortsatt i garasjen da den sølvfargede BMWen rullet inn.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer