Dobbeltjubel

Slik snek Giske favorittlaget inn i bryllupet

Sang «You'll Never Walk Alone» i kirka og feiret finaleseier mellom middag og kake. - Jeg liker sangen veldig godt, den har alltid hatt en stor betydning for oss begge, sier Haddy Njie

JA!: Haddy Njie og Trond Giskes første offentlig kyss etter vielsen. Kort tid før har brudeparet sunget «You'll Never Walk Alone» for full hals inne i kirka. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
JA!: Haddy Njie og Trond Giskes første offentlig kyss etter vielsen. Kort tid før har brudeparet sunget «You'll Never Walk Alone» for full hals inne i kirka. Foto: Ned Alley / NTB ScanpixVis mer

Lørdag 1. juni ga Haddy Njie og Trond Giske hverandre sitt ja i Nidarosdomen i Trondheim. To dager seinere forteller det nybakte brudeparet til Dagbladet at fotball fikk betydelig plass under både vielse og fest.

Den tidligere Ap-nestlederen er ikke bare politisk rød - hans fotballhjerte banker også for røde Liverpool-drakter.

Under vielsen hadde Giske derfor fått gjennomslag for å bytte ut en salme med Liverpool-hymnen «You'll Never Walk Alone». Det kan muligens framstå som alle gressenkers store mareritt på selve bryllupsdagen, men Haddy Njie sier at hun ikke hadde noe imot gesten.

- Jeg liker sangen veldig godt, den har alltid hatt en stor betydning for oss begge. Det er en sterk tekst, som også passer godt i en kirke, forteller Haddy Njie til Dagbladet.

- Grunntanken i det jeg tror på

Bare noen få timer seinere sang tusenvis av Liverpool-supportere samme sang da laget deres slo ligarival Tottenham 2-0 i Champions League-finalen i Madrid. Trond Giske sier at han fikk med seg det avgjørende andremålet i finalen mellom middag og bryllupskake.

- «You'll Never Walk Alone» har et budskap som er grunntanken i det jeg tror på, både i ekteskapet og i livet ellers. Og som Liverpool-tilhenger i 40 år gjorde det heller ikke noe å synge denne sangen akkurat på lørdag, sier Trond Giske.

Mens andre bryllup satt opp storskjerm eller ordnet TV-skjermer i nærheten av festmiddagen, måtte Giske nøye seg med å følge deler av finalen på mobilen. Private bilder fra bryllupsfesten viser at Giske, sammen med andre røde gjester, jublet heftig da belgiske Divock Origi punkterte kampen med sin 2-0-scoring like før klokka 23 lørdag kveld.

2-0 OG GAME OVER: Akkurat her, mellom bryllupsmiddag og kake, har Liverpool gått opp til 2 - 0 i Champions League-finalen mot Tottenham. Brudgom Trond Giske jubler med armene i været. Foto: Privat
2-0 OG GAME OVER: Akkurat her, mellom bryllupsmiddag og kake, har Liverpool gått opp til 2 - 0 i Champions League-finalen mot Tottenham. Brudgom Trond Giske jubler med armene i været. Foto: Privat Vis mer

Kjent forlover

Mens Giske hadde valgt sin kamerat og partikollega Tore Nordseth (53), så landet Njie på to forlovere. Venninnene Ingrid Gjessing Linhave (41), godt kjent fra TV-ruten, og Linn Halstensen, som er daglig leder i managementselskapet Plan-B.

Duoen falt pladask for hverandre under et promo-opptak til «Kvelden før kvelden» i 2016. Det oppsto nemlig et spesielt bånd mellom dem etter at de ble sittende i en slede i lang tid for å spille inn en vignett.

LIVERPOOL: Trond Giske håper han skal få med seg litt av Champions League-finalen mellom Liverpool og Tottenham i kveld. Video: Elias Zahl-Pettersen. Vis mer

- Vi satt der time etter time, men i stedet for å snakke om hverdagslige ting, gikk vi rett inn på hjertesakene, som oppvekst og slike ting. Vi tømte alt. Og jeg tenkte at jeg aldri, aldri hadde sett for meg at jeg skulle frå deg som sjelevenn - på ett døgn! innrømmet Gjessing Linhave i oktober.

Ap-tungt bryllup

En rekke Ap-profiler var i bryllupet sammen med Giske og Njie, deriblant partisekretær Kjersti Stenseng og hennes samboer, avgått idrettspresident Tom Tvedt.

- Jeg er invitert til bryllup og har takket ja. Det er jeg sikker på at blir veldig hyggelig, sa Stenseng til Dagbladet sist måned.

Også Anniken Huitfeldt (49), Anette Trettebergstuen (37), Cecilie Myrseth (34), Eva Kristin Hansen (46) og Ingvild Kjerkol (44) var invitert bryllupet.

- Jeg er invitert i bryllup sammen med min mann, bekreftet Kjerkol i en SMS til Dagbladet.

Ingen Hadia eller Jonas

Men verket Jonas Gahr Støre eller Hadia Tajik var invitert.

- Jeg ser på det som helt naturlig at jeg ikke er invitert, og ønsker paret en riktig god feiring, fortalte Ap-lederen til Dagbladet.

Haddy Njie sendte i fjor en e-post til Støre hvor hun kom med skarp kritikk av prosessen mot Giske i Arbeiderpartiet. Støre har ved flere anledninger vært tydelig på at hans tillit til Giske ble svekket etter hvert som varslene mot Giske nådde mediene.

Hadia Tajiks forhold til Giske har vært betent over flere år, og Giske sa nylig at han mente Tajik spredde rykter om at han hadde begått grove forbrytelser under behandlingen av metoo-anklagene i fjor.