Slik sniker Hagen seg unna

Hagen slipper unna formuesskatt på 90 prosent av aksjene i familieselskapet ved å sende barna til Sveits. Selv blir han sittende i Norge med full kontroll over verdiene.

Foto: Adrian Øhrn Johansen/ DAGBLADET
Foto: Adrian Øhrn Johansen/ DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det oppsto full forvirring da det i går ble kjent at Stein Erik Hagen og kona Mille-Marie Treschow ikke flytter til Sveits likevel. Torsdag sa Hagen på TV2-nyhetene at de så seg nødt til å flytte på grunn av den enorme formuesskatten, men dagen etter modererte Hagen seg overfor nettstedet NA24. Det viste seg at det er barna Caroline Marie, Carl Erik og Camilla Nina, som drar.

De eier 90 prosent av aksjene i Canica, og ved å flytte bostedsadresse til Sveits, som ikke har formuesskatt, sparer de enorme summer. I Norge er formuesskatten på 1,1 prosent.

Smutthull— Dette viser at Krisitin Halvorsens skatteregelverk ikke fungerer. Stein Erik Hagen sniker seg unna ved å utnytte smutthull, og nordmenn flest blir offer for skatteparadiset Sveits, sier økonomirådgiver og tidligere redaktør for tidsskriftet Dine Penger, Carsten O. Five, til Dagbladet.

I 2004 strammet regjeringen inn skattereglene som gjelder i forbindelse med flytting til utlandet. For at personen skal kunne slutte å skatte til Norge, må han eller hun oppholde seg i Norge i mindre enn 62 dager i inntektsåret, og vedkommende kan ikke ha bolig i Norge. Har personen bodd i Norge i 10 år eller mer før utflytting, må han dessuten fortsette å betale skatt til Norge i tre år etter utflytting.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer