Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik sniker islamistene seg UNDER RADAREN

De norske islamistene bruker flere verktøy for å kommunisere i skjul for politiet på nettet.

POSERER MED KOMMANDANTER: Flere av de norske islamistene som har kjempet med terrorgruppa ISIL i Syria har også lagt ut bilder fra Syria på sine Facebook-sider. Dette bildet viser en 22-åring fra Østlandet og en kommandant i terrorgruppa ISIL. Faksimile: FACEBOOK
POSERER MED KOMMANDANTER: Flere av de norske islamistene som har kjempet med terrorgruppa ISIL i Syria har også lagt ut bilder fra Syria på sine Facebook-sider. Dette bildet viser en 22-åring fra Østlandet og en kommandant i terrorgruppa ISIL. Faksimile: FACEBOOKVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sosiale medier er svært viktig for rekrutteringen av nye ekstreme islamister til borgerkrigen i Syria, får Dagbladet bekreftet.

• Har du tips i denne saken? Kontakt Dagbladets journalist her.

Unngår politiet

Norske islamister har nå begynt å benytte chattetjenesten WhatsApp - en nedlastbar chatte-applikasjon.

WhatsApp Messenger betegnes som «en kryssplatform-mobilapplikasjon» for meldinger, som lar brukeren sende meldinger uten å måtte betale for SMS. Tjenesten er tilgjengelig for iPhone, BlackBerry, Android, Windows Phone og Nokia, og bruker datakommunikasjonen på telefonen.

Det som gjør dette hensiktsmessig er at de, ved å laste ned en app - isteden for å bruke hel- eller halvåpne kanaler som Facebook og Twitter - gjør at politiet må skaffe en rettslig kjennelse for å følge kommunikasjonen.[sitat, left, eight]

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.