Slik søker det norske skipet etter flyet som forsvant

- Vi har nok teorier om hva som har skjedd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): HR-sjef Sebjørn Dahl og direktør Ingar Skiaker i rederiet Høegh, i tillegg administrerende direktør Sturla Henriksen og avdelingsdirektør Haakon Svane i Rederiforbundet, holdt i ettermiddag en pressekonferanse om norske «Höegh St. Petersburg» sin innsats i søket etter mysterieflyet Malaysia Airlines MH370.

Høegh opplyste at deres bilskip «Höegh St. Petersburg» var på vei fra Durban i Sør-Afrika til Australia da det, to ganger, ble bedt om å delta i søket etter MH370 vest for Australia.

Det er australske myndigheter som leder søket, og begge anmodningene fra den australske redningssentralen ble etterkommet, ifølge selskapet.

Ingen funn Søkeområdet ligger omkring 2260 kilometer sørvest for Perth, og skipet begynte søk i området i morges klokka 09 norsk tid.Det norske skipet er alene i området nå, men andre skip er på vei, blant annet et britisk marinefartøy. Flere fly har også søkt i området. Selve havområdet som det letes i, er på om lag 300 000 kvadratkilometer, ifølge BBC.

- Det er nå mørkt i området, men søket fortsetter gjennom natta - men i redusert hastighet og med lyskastere, sier Sebjørn Dahl.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.