TAR GREP: John Fredriksens Seadrill vil kjøpe tilbake obligasjonsgjeld.
TAR GREP: John Fredriksens Seadrill vil kjøpe tilbake obligasjonsgjeld.Vis mer

Slik sparer John Fredriksen & Co milliarder av kroner

Seadrill vil kjøpe tilbake obligasjonsgjeld for nær tre milliarder kroner, noe som vil spare selskapet for enorme summer. Det ble godt mottatt av aksjemarkedet.

(Hegnar.no): John Fredriksens riggselskap Seadrill steg kraftig på Oslo Børs mandag etter at selskapet vil kjøpe tilbake deler av et obligasjonslån.

På det meste steg aksjen mer enn 11 prosent i går formiddag, før den falt noe tilbake utover dagen.

Styret i Seadrill foreslår å gjøre visse endringer i riggselskapets obligasjonslån, etterfulgt av et tilbakekjøp på 340 millioner dollar, tilsvarende rundt 2,9 milliarder kroner.

Tilbakekjøpet vil bli gjort til 107 prosent av pålydende pluss påløpte og ubetalte renter. Flere enn halvparten av obligasjonseierne skal allerede ha gitt sitt samtykke til endringene og sagt seg villige til å selge sine obligasjoner.

Etter et tilbakekjøp på 126 millioner dollar i oktober, hadde lånet et totalt utestående beløp på om lag 781 millioner dollar ved utgangen av 2018. Det tilsvarer rundt 6,7 milliarder kroner. Lånet har en rente på 12 prosent.

Store besparelser

Analytiker Kim André Uggedal i SEB påpeker i en oppdatering at tilbakekjøpspremien på 23,8 millioner dollar mer enn kompenseres av de reduserte rentekostnadene gjennom lånets løpetid.

Han estimerer besparelsen til 331 millioner dollar, tilsvarende 2,8 milliarder kroner. I gjennomsnitt blir det 47 millioner dollar pr. år.

Ser stor oppside

Tirsdag legger Seadrill frem resultatet for fjerde kvartal 2018.

SEB-analytikeren venter et driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) på 37 millioner dollar, av inntekter på 245 millioner dollar. Det er litt høyere enn konsensus, som venter en EBITDA på 32 millioner dollar, og litt lavere enn i tredje kvartal, da riggselskapet fikk en EBITDA på 46 millioner dollar.

Hovedfokus vil ifølge analytikeren være på potensielle nye kontrakter som kan gi visibilitet for 2019 og 2020.

SEB har en kjøpsanbefaling på Seadrill-aksjen med et kursmål på 230 kroner. Det tilsvarer en oppside på 180 prosent.

Andre økonominyheter:

Milliardærkjendiser i trøbbel
Slik gikk det med Seadrill i Q4