Slik spiser italienerne

Et italiensk måltid tar en hel kveld. En festmiddag består av fire retter. Her er litt hjelp på veien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antipasti er forretter. Typiske italienske forretter er bruchetta - sprøstekte brådstykker med topping. En annen italiensk klassiker er skinke og mellom eller salami og frisk fiken.

Primi piatti er en større forrett, i mange tilfeller pasta eller risotto. Posjonene kan være store så det kan bvære greit å ha i bakhodet at man fortsatt har igjen hovedretten.

Secondi er hovedretten. Grillet fisk - di Pesce eller kjøtt - di carne er det mest vanlige. Kommer vanligvis med relativt lite tilbehør. Det lønner seg derfor å bestille en salat - Insalata eller grønnsaker - Contorno ved siden av.

Dolce er desserten. Italienske kaker er smakfulle. Frisk frukt kan opgså være godt etter et stort måltid. Hva med vaniljeis og markjordbær?

ANTIPASTI