Slik sporet politiet opp den mistenkte seriemorderen

Kryssjekket motorsykkelannonse med terrorliste.

BELEIRING: Fransk politi har beleiret et hus i Toulouse der 24-åringen Mohamed Merah, mistenkt for flere drap den siste tiden, oppholder seg. Merah har sagt at han vil overgi seg klokken 12. FOTO: REMY GABALDA/AFP/SCANPIX
BELEIRING: Fransk politi har beleiret et hus i Toulouse der 24-åringen Mohamed Merah, mistenkt for flere drap den siste tiden, oppholder seg. Merah har sagt at han vil overgi seg klokken 12. FOTO: REMY GABALDA/AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I alle tre drapshandlingene utført av den mistenkte seriemorderen ble det brukt våpen av samme type. I tillegg har en svart motorsykkel blitt benyttet som fluktmiddel i flere enn en av episodene.

Ifølge britiske The Telegraph fattet politiet først mistanke da de forhørte seg hos lokale motorsykkelforhandlere i Toulouse.

En av utssalgsstedene hadde hatt en kunde som spurte om hvordan man kunne slå av et sporingssystem som benyttes til å finne igjen stjålne sykler.

Et annet viktig spor ble avdekket da det ble funnet ut at et av drapsofrene, en soldat, hadde lagt ut en annonse der han ønsket å selge en motorsykkel.

Som svar på annonsen hadde det kommet 575 epost-henvendelser. En av disse viste seg ifølge CNN å komme fra en IP-adresse som tilhørte den mistenkte drapsmannens bror. Broren ble pågrepet av politiet natt til onsdag.

IP-adressen ble deretter kryssjekket med politiets terrorlister, der den mistenkte drapsmannen, identifisert som 24-år gamle Mohammed Merah, var oppført pågrunn av tilknytning til radikale islamistorganisasjoner, skriver BBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer