Slik sporet politiet opp den mistenkte seriemorderen

Kryssjekket motorsykkelannonse med terrorliste.

BELEIRING: Fransk politi har beleiret et hus i Toulouse der 24-åringen Mohamed Merah, mistenkt for flere drap den siste tiden, oppholder seg. Merah har sagt at han vil overgi seg klokken 12. FOTO: REMY GABALDA/AFP/SCANPIX
BELEIRING: Fransk politi har beleiret et hus i Toulouse der 24-åringen Mohamed Merah, mistenkt for flere drap den siste tiden, oppholder seg. Merah har sagt at han vil overgi seg klokken 12. FOTO: REMY GABALDA/AFP/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I alle tre drapshandlingene utført av den mistenkte seriemorderen ble det brukt våpen av samme type. I tillegg har en svart motorsykkel blitt benyttet som fluktmiddel i flere enn en av episodene.

Ifølge britiske The Telegraph fattet politiet først mistanke da de forhørte seg hos lokale motorsykkelforhandlere i Toulouse.

En av utssalgsstedene hadde hatt en kunde som spurte om hvordan man kunne slå av et sporingssystem som benyttes til å finne igjen stjålne sykler.

Et annet viktig spor ble avdekket da det ble funnet ut at et av drapsofrene, en soldat, hadde lagt ut en annonse der han ønsket å selge en motorsykkel.

Som svar på annonsen hadde det kommet 575 epost-henvendelser. En av disse viste seg ifølge CNN å komme fra en IP-adresse som tilhørte den mistenkte drapsmannens bror. Broren ble pågrepet av politiet natt til onsdag.

IP-adressen ble deretter kryssjekket med politiets terrorlister, der den mistenkte drapsmannen, identifisert som 24-år gamle Mohammed Merah, var oppført pågrunn av tilknytning til radikale islamistorganisasjoner, skriver BBC.

Merah var også en kjenning av politiet for lovbrudd urelatert til terror.

Ifølge Frankrikes innenriksminister Claude Gueant pekte informasjonen mot Merah allerede mandag, da drapene på den jødiske skolen i Toulouse ble utført.

Siden da har politiet jaktet på den mistenkte, som de natt til onsdag fant ut at befant seg i et hus omkring 3 kilometer fra den jødiske skolen.