Slik spritet SAS-ansatte opp jobbhverdagen sin

Danset «harlem shake» i flykabinen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De siste ukene har nettet flommet over av ulike «harlem shake»-videoer.

Alt fra hunder til skilandslaget og norske soldater har ristet løs til den humoristiske dansen.

Nå har også SAS-ansatte kastet seg på dansetrenden.

På lørdag samlet nemlig utkledde SAS-ansatte seg i et fly for å vise sin versjon av den populære «harlem shake», på initiativ av Ali Raza og Anna Carolina Thoresen.

- Vi måtte sprite opp jobbhverdagen med «harlem shake», forteller Raza til Dagbladet.

- Nervepirrende Det var etter at han postet ideen på de ansattes interne Facebook-side, at den raskt vokste fra spøk til alvor.

- Det var litt nervepirrende når vi fikk lov til å gjøre noe sånt. Da følte vi litt press på at vi ikke ville gjøre noen dårlig jobb. Vi ville jo gjøre det bra.

- Er du fornøyd med resultatet, da?

- Kødder du? Det gikk over all forventning, det ble så proft. Men sånn går det jo når man samler en så herlig gjeng, sier han og ler.

- Jeg er ikke bare litt, men veldig stolt av dette.

Vil sette SAS i positivt lys I november var SAS farlig nære konkurs, og ble reddet av en stram spareplan, som blant annet krevde at de ansatte gikk med på knallharde betingelser, som lønnskutt og utvidede arbeidstider.

Dette har naturligvis påvirket de ansatte i SAS, og Raza håper nå at «harlem shake»-videoen kan være med å spre positivitet blant de ansatte.

DANSEGLADE: Med «harlem shake» fikk disse ristet løs i kostymer, mens flyet stod på bakken mellom to flygninger.
DANSEGLADE: Med «harlem shake» fikk disse ristet løs i kostymer, mens flyet stod på bakken mellom to flygninger. Vis mer

- Det hadde vært veldig morsomt. Å sette SAS i et positivt fokus var jo også en baktanke hos oss. Det har vært så mye negativt i det siste, og vi vil vise at vi er glade SAS-ansatte, som er glade i jobben vår.

Han forteller at SAS-ledelsen tidlig var veldig positive til initiativet deres, og at det ikke var noe problem å få lov.

Ingen «harlem shake» for passasjerene Men - han tviler på at passasjerene noen gang får oppleve «harlem shake SAS style» live.

- Haha, nei, det tror jeg ikke. Vi har ingen planer om det, selv om det faktisk var en som hadde lyst til å få det til. Vi er jo seriøse når vi først er på jobb.

- Og selv om det er lov til å ha det moro også på jobb, står sikkerheten alltid i høysetet.