Slik startet brannen i Bergen

To biler og et industribygg sto i brann på Minde i Bergen i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
HER STARTET BRANNEN. Alle foto: Gjermund Brabrand

||| (Dagbladet): Det ble meldt om storbrann i Fabrikkgaten på Minde i Bergen klokka 00.01 i natt. Det var i begynnelsen noe usikkert om det befant seg personer inne i bygningen, men politiet bekrefter nå at det ikke skal ha vært noen der.

- Klokken 01.37 fikk vi beskjed fra brannvesenet om at de nå har brannen under kontroll. De evakuerte beboerne i nabobygningene kan gå hjem igjen, sier operasjonsleder Svein Lyssand i Hordaland politidistrikt til NTB.

Politiet fikk først melding om at det brant i to biler på gata utenfor. Da brannvesenet kom fram hadde brannen spredd seg til industribygningen ved siden av. Ifølge Lyssand brant det kraftig langs en vegg og opp mot takkonstruksjonen.

På bildene over kan du se at brannen startet i en bil til venstre, og deretter spredte seg til en hvit kassebil - før det tok fyr i bygget idet brannfolkene kom.

Brannårsaken er foreløpig uklar. Så snart det er mulig vil politiets teknikere og åstedsgranskere foreta undersøkelser.

- Vi har ingen indikasjoner på at brannen skal være påsatt, sier Lyssand på spørsmål om politiet jakter mulige gjerningpersoner.

Ifølge Bergens Tidende skal det ha vært flere kraftige eksplosjoner inne i bygget. Tolv brannbiler ble sendt til stedet, og om lag 30 brannfolk deltok i slukningsarbeidet, ifølge vaktkommandør Magne Skodvin i Bergen brannvesen.