Slik støtter førstekvinnen Baracks hektiske valgkamp

- Var redd for hvordan livet kunne bli.

FØRSTEKVINNEN: Michelle Obama har fått god trening i å støtte ektemannen Barack. Nå gjelder det kanskje enda mer enn før, i det han trer inn i den siste og avgjørende måneden av det amerikanske valget. Her er de to på demokratenes landsmøte  torsdag. Foto: Scanpix
FØRSTEKVINNEN: Michelle Obama har fått god trening i å støtte ektemannen Barack. Nå gjelder det kanskje enda mer enn før, i det han trer inn i den siste og avgjørende måneden av det amerikanske valget. Her er de to på demokratenes landsmøte torsdag. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens presidentvalget i USA trer inn i sin siste og avgjørende måned, forteller førstedamen Michelle Obama hvordan hun støtter ektemannen Barack.

Michelle Obama, som på sin side også er svært involvert i ektemannens valgkamp, forteller til ABC World News at hun finkjemmer ektemannens taler før han går på talerstolen.

- Jeg liker å lese gjennom talene hans på forhånd, fordi jeg liker å høre de uarbeidet. Jeg liker å gi ham fersk kritikk, som «det der var rørende» eller «denne delen forstod jeg ikke», sier hun i intervjuet med Diane Sawyer.
   - Oppnådd mye Ifølge nyhetskanalen sier Michelle at hun synes landet har det bedre enn for tre år siden, da Barack Obama tok over etter den skandaleomsuste George W. Bush.

- Vi jobber med å forstå hvor mye vi faktisk har oppnådd - vi har avsluttet to kriger, økonomien var ved bristepunktet, og nå lager vi nye jobber hele tiden, sier hun.

  - Det er dette jeg driver med Videre lister hun punkter som den mye omtalte helsereformen, og legger til:

- Jeg kunne fortsatt og fortsatt. Dette er det jeg driver med nesten hver dag under valgkampen.

Fryktet for barna Førstedamen forteller videre i intervjuet at hun fryktes for barnas fremtid, som døtre av amerikas president.

- Jeg var redd for hvordan dette livet kunne bli for de. Ville jeg klare å holde de normale? Kunne jeg gitt dem de samme verdiene som vi lærte da vi vokste opp - ydmykhet og anstendighet, og å behandle andre mennesker med respekt? De er fantastiske, unge kvinner. Vi er så stolte av de, legger hun til.

Overbeviste ikke I holdt Barack Obama sin tale på Demokratenes landsmøte  - en tale som ansees som svært viktig for å mobilisere velgerne til å stemme på ham i valget i november.

Men tross gode råd fra kona har presidenten fått blandede kritikker for talen.

- Talen var god, men ikke noen stor tale av president Obama, mener  seniorforsker ved Institutt for forsvarsstudier og USA-ekspert Svein Melby.

USA-ekspert Derek Beach ved Aarhus Universitet mener at Obama fremsto som annerledes enn i valgkampen for fire år siden.

- Det var en litt spesiell tale, som var langt mer detaljert og med færre retoriske høydepunkter enn vi normalt kjenner ham for. Det virket som en langt mer alvorlig president enn den superstjernen vi så i 2008, sier Beach til Ritzau.

STØTTER: - Jeg liker å lese gjennom talene hans uarbeidet, forteller førstedamen Michelle Obama i et ferskt intervju med ABC News. Foto: Scanpix
STØTTER: - Jeg liker å lese gjennom talene hans uarbeidet, forteller førstedamen Michelle Obama i et ferskt intervju med ABC News. Foto: Scanpix Vis mer

Beach tror ikke talen vil kunne flytte velgere fra den ene leiren til den andre.

- Vil ikke bli husket Heller ikke den amerikanske statsviteren og PR-konsulenten Elizabeth Walentin, som tidligere har jobbet for Obamas valgkampanje, mener at Obamas tale var en av hans beste skriver NTB.

  - Han leverte, men det er ikke en tale du kommer til å huske i all framtid. Obama snakket mer som en president enn som en kandidat, sier Walentin til TT. Hun mener det er en bevisst strategi å la de andre talerne ta de andre delene.

Michelle Obamas tale på årsmøtet fikk derimot strålende kritikker.

- Michelle fikk snakke om ham og Bill Clinton om hva han har fått til. Derfor var Obamas tale ikke like viktig, sier hun.   

MED PÅ VALGKAMPANJEN: Michelle Obama kan kanskje sies å være «like» involvert i den amerikanske valgkampanjen som sin ektemann Barack Obama. Foto: Scanpix
MED PÅ VALGKAMPANJEN: Michelle Obama kan kanskje sies å være «like» involvert i den amerikanske valgkampanjen som sin ektemann Barack Obama. Foto: Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer