SATT I BRANN: Myndighetene i Palau satte fredag fyr på fire vietnamesiske fiskebåter, som de mente hadde bedrevet ulovlig fiske i den lille øystatens farvann.Foto: Jeff Barabe / The Pew Charitable Trusts via AP / NTB scanpix
SATT I BRANN: Myndighetene i Palau satte fredag fyr på fire vietnamesiske fiskebåter, som de mente hadde bedrevet ulovlig fiske i den lille øystatens farvann.Foto: Jeff Barabe / The Pew Charitable Trusts via AP / NTB scanpixVis mer

Slik straffer den knøttlille øystaten tjuvfiskerne. - De voldtar miljøet

President fortviler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den lille øystaten Palau opplever store problemer med ulovlig fiske.

Som en respons på problemene satte myndighetene denne uka fyr på fire båter, etter at vietnamesiske fiskere var avslørt i øyas farvann.  De 77 fiskerne ble sendt hjem.

- Vi håper dette er et veldig tydelig signal til tjuvfiskerne, som voldtar det marine miljøet, sier Palaus president Tommy E. Remengesau jr til National Geographic.

Overfor nyhetsbyrået AP omtaler han fiskerne som pirater.

Fiskerne ble tatt i et område med såbare korallrev, og det ble konfiksert åtte tonn sjøagurk og fisk i aksjonen. Fiskerne hadde ikke tillatelse til å fiske i området.

- De stjeler ressursene våre, det vi lever av, sier Remengesau.

Overfiske er et problem verden over.

Remengesau er frustrert over at tjuvfiskere som bare vender tilbake etter at de er tatt, og har ønsket seg et internasjonalt anerkjent verneområde. Han ønsker å forby alt kommersielt fiske i 80 prosent av statens farvann.